Zplane deCoda

software muziekanalyser

Merknieuws 11-12-2019 09:19

Zplane is specialist in timestretching en pitchchanging. Hun algoritmes worden in diverse daw's gebruikt. DeCoda richt zich echter op het analyseren van een stuk muziek en kan zelfs individuele instrumenten in een mix herkennen.

DeCoda herkent onderdelen als coupletten en refreinen in een stuk muziek. Daarnaast is het in staat akkoorden te herkennen en het tempo te analyseren. Als gebruiker kun je onderdelen loopen, het tempo veranderen, naar een andere toonsoort transponeren en natuurlijk stretchen en pitchen. Dat is al heel mooi maar in Focus modus kun je zelfs inzoomen op een specifiek instrument in de mix. Zo kun je bijvoorbeeld de zang of een gitaar 'highlighten' om beter te horen wat er precies gespeeld wordt. Het is zelfs mogelijk om dat specifieke instrument te verwijderen uit de mix.

Er is een grafische piano roll editor waarin je het arrangement kunt bekijken en een midifile kunt exporteren. Hoe goed dat allemaal in de praktijk werkt is nog even afwachten, maar interesssant is het zeker. Zowel voor studie als voor remixers!

Zplane deCoda werkt als zelfstandig programma onder MacOS 10.7 en hoger en Windows 7 of hoger. Je kunt WAV, AIFF, MP3, WMA, FLAC en OGG bestanden laden. De introductieprijs bedraagt € 29,-.

 

Meer informatie

 

zoeken
zoeken