aanmelden
Audible Genius - Building Blocks - online cursus
Merknieuws 26-02-2020 08:02
Een van de belangrijkste vaardigheden bij het maken van eigen tracks is het vermogen om de muziek die je in je hoofd hebt om te zetten in een klinkende track. Dit kan je als componist en producer een stuk verder helpen.

Building Blocks van Audible Genius is een Engelstalige online cursus waarin je stap voor stap drumpatterns, basslines en akkoordschema's leert maken in een online softwareomgeving die daarvoor is geoptimaliseerd. Het trainen van je muzikaal innerlijk gehoor is daarbij erg belangrijk en dat is dan ook één van de speerpunten van Building Blocks. Dit gebeurt niet op de traditionele manier met notenschrift maar in een grid of piano roll, zoals je die ook in een daw of sequencer aantreft.

Drie-eenheid

De eerste les ligt de nadruk op het maken van functionele beats met kick, snare en hihat. Je leert wat hun functie is, hoe je met de kick op en tussen de beat kunt 'aarden' en stuwen, hoe de hihat leven en beweging toevoegt en hoe de snare de boel afmaakt en 'voldoening' geeft. In latere lessen leer je hoe belangrijk velocity van vooral de hihat daarbij kan zijn. Alles wordt in de eenvoudige online daw uitgelegd en geoefend, waarbij alle op dat moment overbodige aspecten wegvallen.

Daarna leer je wat de functie van een baslijn is, vooral in samenspel met de drums. Vervolgens komen akkoorden en harmonie aan de beurt. Hier leer je bijvoorbeeld op een toegankelijke manier het verschil tussen mineur en majeur en wordt je verdere inzicht in de werking van akkoorden stap voor stap opgebouwd, zoals toevoeging van extra kleurtonen (sus2 en sus4) en hoe je akkoorden als arpeggio's kunt gebruiken.

Geen YouTube-mentaliteit

De onderwerpen worden op verschillende manieren geoefend. Je moet beats, baslijnen en akkoorden analyseren en namaken, met en zonder dat je het resultaat kunt horen en ook moet je eigen fragmenten maken waarin je je creativiteit maar ook de toepassing van de lesstof kwijt kunt. Het gaat zelfs zover dat je in deze online daw met de microfoon van je computer je eigen ideeën kunt, tikken, inzingen of human beatboxen waarna je ze op een handige visuele manier met de opgenomen waveweergave ritmisch kunt vertalen naar de instrumenten. Alle oefeningen moeten worden afgerond voordat je naar het volgende blok kunt, dus vrijblijvend video's kijken zoals op YouTube is er niet bij. Wel kun je previews van latere lessen bekijken. En dat is ook één van de volgende speerpunten van de cursus: je leert het alleen door het een aantal keer te doen dus van elke oefening krijg je drie versies die je allemaal moet afronden. Je eigen creaties worden opgeslagen in de online studio en kun je later weer oproepen. Dit is eigenlijk een daw die qua mogelijkheden is aangepast aan het niveau waar je op dat moment in de cursus bent, maar je kunt er ook nieuwe tracks aanmaken en uitwerken.

Conclusie

Building Blocks is een toegankelijke en leuke manier om serieus verder te komen met het componeren en produceren van je eigen tracks. De lessen zijn niet gericht op specifieke stijlen maar behandelen vooral in het begin universele aspecten die je eigenlijk in elke moderne stijl kunt gebruiken. De aspecten gehoorontwikkeling, theorie en creativiteit gaan gelijk op. Voor het omzetten van muzikale ideeën in je hoofd biedt Building Blocks effectieve gereedschappen aan. Sommige aspecten van deze cursus zul je misschien gedeeltelijk al intuïtief aanvoelen, zeker als je al langer tracks maakt, maar om verder te groeien is het heel goed om ze voor jezelf duidelijk te krijgen om de volgende stap te kunnen maken.

Je vindt Building Blocks op: 

https://www.audiblegenius.com/courses/bb1?source=interfacenewsletter

De cursus wordt aangeboden op abonnementsbasis ($14,99 per maand) maar je bepaalt zelf je studietempo. Building Blocks 1 (90 lessen) is momenteel beschikbaar, blok 2 en 3 komen binnenkort.

(Eppo Schaap > eppo@interface.nl)

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com