Magix Acid Pro 10

Nu met Stem Maker 2, Morph pads, Melodyne Essential en Serum

Merknieuws 02-03-2020 10:32

In Interface 232 bespraken we nog Acid Pro Next daw en nu is er al versie 10. Hierin zitten nieuwe versies van Stem maker, Melodyne en de Serum softsynth

Acid was ooit de eerste loop-based, time-stretching daw. Het programma werd oorspronkelijk ontwikkeld door Sonic Foundry, kwam vervolgens onder de hoede van Sony en wordt nu doorontwikkeld door Magix. Al snel na de eerste versie van Magix is er nu de nieuwe Acid Pro 10, met diverse interessante nieuwe features.

Zo is daar versie 2 van Stem maker, een door Zynaptiq ontwikkeld A.I. Systeem om een complete mix in drie onderdelen te splitsen; vocal, ritme en de rest. Versie 2 zorgt voor een betere scheiding en werkt ook sneller.

Met de Midi Playable Chopper kun je audio snel in slices verdelen en die direct via midi triggeren. Je kunt bij de slicing nu ook gebruik maken van transient detection.

Nieuw zijn ook de Morph Pads waarmee je in een X/Y pad automatisch kunt morphen tussen 4 effectparameters.

Acid Pro 10 bevat Celemony Melodyne Essential voor ultieme controle over toonhoogte en timing van individuele noten in een stukje audio. En in de uitgebreide Acid Pro 10 Suite zit nu ook de uitstekende Xfer Serum softsynth.

Je krijgt verder een ruime collectie van virtuele instrumenten, 9Gb aan Acid loops en veel fx plug-ins. Op korte termijn wordt ook een nieuw side chaining systeem geïntroduceerd.

Met deze versie kun je 24 bit, 192kHz meerspoors audiobestanden opnemen. Zowel 32 als 64 bit vst3 en vst3 plug-ins worden ondersteund, net als de ARA2 standaard.

MAGIX Software Acid Pro 10 werkt enkel onder Windows. De basisversie kost 199 Euro, de Pro Suite kost 399,- Euro.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken