Hit n Mix Infinity 4.5

Vergaande manipulatie van individuele elementen in een stereomix

Merknieuws 11-03-2020 10:09

Door de technische ontwikkelingen wordt het steeds eenvoudiger om individuele onderdelen in een audiobestand te manipuleren. Infinity is een mooi voorbeeld van software die daar helemaal op toegesneden is

Infinity 4.5 is een audio editor waarin een geladen audiobestand niet als goflvorm of spectogram wordt weergegeven, maar als noten in een pianorol. De individuele partijen worden hierbij afzonderlijk en kleurgecodeerd weergegeven. Vervolgens zijn er heel veel mogelijkheden om die individuele partijen of afzonderlijke noten/beats daarin te manipuleren, zoals je dat bij mididata gewend bent. Zo kun je toonhoogte, toonsoort, timing, volume en panpositie veranderen (ook voor de noten in een akkoord). Je kunt zelfs partijen uit een ander bestand in een audiofile invoegen. Verder kun je bijgeluiden verwijderen en het tempo veranderen.

Er is dus heel erg veel mogelijk, maar bewerkingen hebben natuurlijk wel invloed op de geluidskwaliteit. Lijkt een ideaal programma voor remixes, sound design en bijwerken van liedjes waarvan enkel een stereomix beschikbaar is.

 

Infinity 4.5 werkt onder Windows (64 bit) en MacOS. Er is een AudioSuite plug-in voor Pro Tools (alleen Mac) beschikbaar en het programma kan als externe sample editor in diverse daw's worden gebruikt. De prijs bedraagt € 339,-, De demoversie van Infinity wertkt een maand.

Meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken