Native Instruments trekt de stekker uit oudere software

Ze blijjven werken maar kunnen niet opnieuw geinstalleerd worden

Merknieuws 13-03-2020 13:01

Native Instruments kondigt aan dat ze de ondersteuning van oudere versies van software en het Service center voor activering gaan staken. Dat kan serieuze consequenties voor gebruikers van die producten hebben

Het gaat om een lange lijst met oudere versies van plug-in instruments en effecten maar ook een aantal Traktor-versies en diverse soundlibraries. Denk aan Absynth, Kompakt, Kontakt, Reaktor en libraries van East West, Best Service, Zero-G en anderen. Het gaat dus enkel om 'legacy' software, meestal van voor 2005, latere versies worden natuurlijk gewoon onderhouden. De complete lijst vindt je hier

 

Deze maatregel geldt met ingang van 31 mei van dit jaar. Daarna kun je NI producten enkel met Native Access installeren op macOS 10.12 of hoger en Windows 7 of hoger. Het tot 2016 gebruikte Service Center voor activering van de software wordt dan niet meer ondersteund. In plaats daarvan is er nu Native Acces.

Native Instruments meldt dat updaten van al deze software voor nieuwe versies van computer operating systems te veel tijd en geld kost. Dit heeft mogelijk ook te maken met de slechte financiële positie van Native Instruments dat eind vorig jaar al een hele hoop medewerkers moest ontslaan.

Belangrijk is dat reeds geinstalleerde producten uit die lijst wel gewoon blijven werken zonder beperking, maar je kunt ze niet meer (her)installeren op een (nieuwe) computer. Updaten of upgraden naar een nog wel ondersteunde – nieuwere - versie tegen betaling is wel mogelijk en blijft gelukkig ook na 31 mei mogelijk.

Meer informatie

zoeken
zoeken