Elta Music Solar 50 Synthesizer

Big Ambient Machine met 50 oscillatoren

Merknieuws 06-04-2020 10:38

Knoppen zat, een uniek touch keyboard, een hele hoop patchpunten en 10 analoge stemmen, de Solar 50 van het Russische Elta Music heeft heel wat te bieden voor de liefhebber

Elta is een Russisch bedrijf dat eerder al verschillende versies van de befaamde Polyvox uitbracht en een effectpedaal met verwisselbare cartridges. Je ziet meteen dat deze Solar 50 geen doorsnee polyfone synth is, de makers noemen het een “performance oriented analogue electronic music instrument” dat is geïnspireerd op vroege elektronische instrumenten als het Electric Harmonium van Theremin uitvinder Lev Thermen. Je bespeelt het apparaat via de 12 touch sensors onderaan of via CV. De analoge Solar 50 heeft 10 stemmen elk met 5 oscillatoren. Die produceren allemaal een zaagtand maar zijn verdeeld over octaven -2 laag, 2 midden en 1 hoog – en kunnen onderling ontstemd worden. Belangrijk is dat ze bij bespelen via CV of touch controller geen gelijkzwevende stemming ondersteunen, dus je maakt er geen melodieën mee maar eerder soundscapes, drones en timbres. Wel kun je elke voice in een bepaalde noot stemmen. Elke stem heeft een Attack-Release envelope en een gate schakelaar. Er zijn 2 lfo's, een 12dB per octaaf analoog low-pass filter en een envelope follower. Voor de 50 patchpunten worden eurorack standaard, minijacks gebruikt.

Het is ook mogelijk om effecten te integreren in de Solar 50, met de cartridges van het Elta Console pedaal. Hiervan zijn er 12 verkrijgbaar, elk met 3 effecten.

De Solar 50 externe audio inputs voor lijnsignalen en mic/gitaar, een hoofdtelefoonaansluiting en stereo audio uit.

Je kunt de Elta Music Solar 50 vanaf nu bestellen voor 900 Euro, excl, verzendkosten en btw. De eerste exemplaren zouden in juni worden verstuurd.

Meer informatie

 

Video van een vroeg prototype, Binnekort volgt een video manual.

 

zoeken
zoeken