Gotharman SpazeDrum

Hybride drummachine met filters en effecten

Merknieuws 14-04-2020 10:02

SpazeDrum is een drummachine uit Denemarken met 4 stemmen. Een 16 sporen sequencer is ingebouwd

De Gotharman SpazeDrum zit nogal apart in elkaar, sterker nog het is niet zo eenvoudig om te doorgronden hoe het apparaat precies werkt! Hij heeft 4 analoge voices elk opgebouwd uit 4 parts. Voor de drie drum voices kun je kiezen uit 4 configuraties; Analog Percussion, Analog Cymbal en Analog Clap, allemaal met 2 analoge en een digitale oscillator. De vierde voice is voor synthsounds en heeft 2 digitale oscillators met 2 analoge low-pass filters. Voor elke voice kun je 2 insert fx gebruiken.

Het apparaat is ook voorzien van een FM modus en Je kunt samples laden via usb.

De complete output van de voices gaat door twee paralelle, digitale filters en vervolgens door 2 fx processors. Voor de uitgebreide modulatiematrix zijn er diverse lfo's, envelopes en random generators. Moduleren kan ook via de draaiknoppen of midi commando's.

De sequencer heeft 16 sporen, een voor elke part van de vier voices. Verder 5 subtracks per spoor voor Note number, gate time, velocity, position and sub-position.

 

De SpazeDrum heeft een stereo output, midi in en out en usb. Als optie is er een expander voor vier aparte outputs. Voeding komt via een adapter

Het apparaat zou in juni verkrijgbaar moeten zijn voor een stevige 1260 Euro.

Meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken