IK Multimedia ARC System 3

Nieuwe versie van akoestische correctiesoftware

Merknieuws 20-04-2020 09:49

Er zijn maar weinig producers die in een akoestische geoptimaliseerde studio kunnen werken. Als je het moet doen met een slaapkamer, zolder of tuinhuisje is ARC een goede manier om de akoestiek te verbeteren

IK Multimedia ARC System 3 gebruikt een speciale meetmicrofoon om de akoestiek van je luisteruimte te analyseren. Op basis van die metingen wordt via software een correctie eq curve gegenereerd die de problemen van je akoestiek kan corrigeren.

Onze test van versie ARC 2.5 kun je hier bekijken.

Versie 3 van ARC heeft een nieuwe interface gekregen, het programma werkt sneller en maakt gebruik van een nieuw correctiealgoritme. Behalve de bijbehorende speciale MEMS meetmicrofoon kun je nu ook andere meetmicrofoons gebruiken.

De meting wordt omgezet in een 3D ruimte rond de luisterpositie. Daarmee zijn optimalisatie presets voor voor meerdere luisterposities mogelijk en voor meerdere speakersets. Behalve voor het hele spectrum is het ook mogelijk om alleen specifieke delen van het spectrum te corrigeren.

Een interessante nieuwe optie is Virtual Monitoring. Hiermee kun je de weergave van tv speakers, car audio of bepaalde bekende studiomonitors emuleren.

ARC System 3 kost 120 Euro (incl. btw) zonder meetmicrofoon en 183 Euro met de MEMS microfoon.

Meer informatie

 

Distributie: Pro Media Connect, 0252 629365

www.promediaconnect.nl, www.ikmultimedia.com

 

 

zoeken
zoeken