Behringer Solina en UB-Xa

Stand van zaken

Merknieuws 01-05-2020 10:45

Het was even stil bij Behringer maar nu kondigen ze een nieuwe stringsynth aan en krijgen we een update over hun OB-Xa clone

Het gaat in beide gevallen nog om prototypes of producten in ontwikkeling maar wel om interessante apparaten waarvoor er nauwelijks hardware alternatieven zijn.

Dat geldt zeker voor de Behringer Solina String Ensemble. Dit is een (Eurorack) moduleversie van wat je de belangrijkste Nederlandse bijdrage aan de keyboardgeschiedenis kunt noemen. De Solina String Ensemble – van orgelfabrikant Eminent – was vanaf de jaren 70 hèt polyfone keyboard voor elektronische stringsounds. ARP licenseerde de techniek en bracht hun versie uit als de ARP String Ensemble. Behringer's versie is een analoge module met keuzeknoppen voor 6 presets en natuurlijk regelaars voor de fameuze phaser. Nieuw zijn trigger out, gate out, mod in/out en CV in voor de VCA. De Phaser heeft eigen audio in- en outputs. Verder heeft het apparaat natuurlijk midi in/thru en usb. Het gaat nog om een prototype, over prijs en leverdatum valt nog niks te zeggen.

 

 

Behringer toonde onlangs een nieuwe foto van hun UB-Xa clone van de Oberheim OB-Xa. Hiervan zouden het uiterlijk en de mechanische onderdelen definitief zijn. De software en andere aspecten zijn nog niet definitief, dus ook op deze polysynth zullen we nog wel een tijd moeten wachten, zeker in deze Coronacrisis!

 

 

zoeken
zoeken