aanmelden
Beatskilz SampleX en WavetTacing SP950
Vintage sampler emulator plug-ins
Merknieuws 26-05-2020 10:12
Oude samplers zijn de trend! De lage bitrates en samplefrequenties van die apparaten zorgen voor een typische sound. SampleX en SP950 zijn plug-ins die claimen de sound van vintage samplers te kunnen namaken

Beatskils SampleX

Dit is een processing plug-ins met alle tools die je nodig hebt om de vintage sound van de vroege generatie hardware samplers na te maken. Met de Bits knop kies je een waarde tussen 4 en 24 bit, de SR knop varieert de samplerate van 96kHz tot 2kHz. Met Shift voeg je de typische aliasing bijgeluiden toe aan de sound en Drive klinkt als de oversturing van een Akai S900.Samplex heeft ook een ingebouwd low-pass filter met regelaars voor frequentie en resonantie. Dankzij de Wet en Dry sliders kun je de bewerkte met de originele sound balanceren.

SampleX bevat diverse presets met de sound van Akai S612, S900 en S950, E-MU SP12 en SP1200 en de Ensoniq Mirage.

SampleX werkt als 64 bit vst/au/aax plug-in onder Windows en macOS. De plug-in kost ter introductie $ 39,- i.p.v. $ 69,-

Meer informatie

WaveTracing SP 950

Ook S 950 imiteerts de sound van vintage samplers, om precies te zijn de E-MU SP-12 en de Akai S950. Deze plug-in combineert bepaalde eigenschappen van deze twee samplers. De SP-12 werkte met 12 bit, 26kHz converters en de wat korrelige sound die dat opleverde imiteert de SP950. De sampletijd in de oude samples was beperkt en om geheugen te besparen werd indertijd vinyl op hogere snelheden afgespeeld en na sampling omlaag gepitched naar de originele snelheid. Ook dat zorgt voor typerende bijverschijnselen die deze plug-in met een uitgebreid instelbare dosering kan opwekken.

Van de Akai S-950 werd het low-pass filter geleend. Dat filter is zeker niet te vergelijken met een goed analoog filter, maar is wel een zinvolle toevoeging.

SP950 werkt als 64 bit vst3/au plug-in onder Windows en maOS. Prijs € 20,-

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com