aanmelden
Korneff The TalkBack Limiter
Geen ruimte voor subtiliteiten
Merknieuws 28-05-2020 09:11
De SSL 4000 mixers hebben op allerlei manieren de sound van talloze producties uit de jaren 80 en later gevormd. Een onverwacht onderdeel daarvan was de genadeloze limiter op de talkback mic in de opnameruimte en die is nu terug als plug-in

De beroemde SSL 4000 E en G mixers hadden een zgn. Listen Mic waarmee muzikanten in de opnameruimte konden communiceren met de controlekamer. Op die Listen Mic zat een stevige limiter om de verstaanbaarheid te verbeteren. Bij toeval ontdekten Peter Gabriel, Phil Collins en engineer Hugh Padgham tijdens de opnames voor Gabriël's eerst soloalbum dat drums fantastisch klonken via die listen mic limiter. Een aantal jaren geleden gaf SSL een plug-inversie van deze limiter weg, maar die is niet meer te vinden. Wel vind je de Listen Mic Compressor terug op de SSL SiX hardware mixer.

Korneff brengt die gigantische, agressieve sound nu terug met The Talkback Limiter. Deze heeft meer instelmogelijkheden dan het origineel, zoals parallelle processing maar natuurlijk ook een ratio van 100:1(!), 30dB extra gain voor een extra dosis saturation en met de knop Analog kun je de sound nog wat extra non-lineariteit meegeven.

Verstopt op een tweede scherm vind je de “Other Side' parameters; extra opties voor distortion en compressor curves en een instelbaar low-pass filter.

TalkBack Limiter werkt als 64 bit vst3/au/aax plug-in onder Windows en macOS. De prijs bedraagt $ 39,99

meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com