aanmelden
Soma Laboratory The Pipe
De synthesizer die je met je stem en adem kunt bespelen
Merknieuws 02-06-2020 10:43
Het ding ziet er uit als een wat hoekige wind controller, maar het is een synthesizer en processor die je zonder moeilijk gedoe met kleppen en vingerzettingen kunt bespelen

The Pipe is al een tijdje uit, maar het apparaat is interessant genoeg om er alsnog een item aan te wijden.  Soma Laboratory noemt The Pipe een 'voice / breath / mouth-controlled dynamic FX processor and synthesizer' en daar is geen woord aan gelogen. Het sterke punt van deze combinatie van controller en synthesizer is dat je hem puur met je adem of je stem kunt bespelen. Je hoeft dus niet allerlei lastige speeltechnieken te leren maar bespeelt het ding door te zingen, blazen, puffen of beatboxen.

Het systeem bestaat uit twee onderdelen; de controller zelf en een klein kastje met de de connectors dat met een kabel aan de controller wordt verbonden. In de controller zit een kontaktmicrofoon die je stem of adem omzet in elektrische signalen waarmee je de ingebouwde synthesizer dynamisch kunt bespelen/triggeren. Als je de microfoon verwijdert kun je via een jack input The Pipe ook met externe audiosignalen en als effectprocessor gebruiken.

De synthesizer heeft 12 algoritmes die je op de controller kunt kiezen en waarvan 3 parameters met draaiknoppen aangepast kunnen worden. De algoritmes bestaan uit effecten, filters, reverb, delay, drumgenerators en combinaties daarvan. Je kunt dus drummen, synthsounds spelen en/of je stem vervreemden met effecten. In de video's hoor en zie je wat er allemaal mogelijk is als je je enige tijd verdiept hebt in dit unieke, expressieve en zeer directe instrument.

The Pipe is verkrijgbaar in wit en zwart en kost 450 Euro excl. btw en verzendkosten. The Pipe is ook te koop bij Thomann voor € 539,- of Turnlab.be

Een adapter voor een microfoonstatief en een nekadapter zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com