aanmelden
Avantone Pro Kick
Registreer de laagste frequenties van je basdrum
Merknieuws 03-06-2020 09:25
Het is niet zo eenvoudig om het sublaag van een basdrum vast te leggen. Met de als trommel vermomde Kick van Avantone Pro wordt dat een stuk eenvoudiger

Met behulp van een microfoon met een groot membraan kun je best een bevredigende basdrum opnemen, maar het echte sublaag blijft lastig. Dat heeft te maken met de verhouding tussen de golflengtes en het formaat van het membraan van de mic. Al lang geleden ontdekten studiotechnici dat je een luidspreker ook als microfoon kunt gebruiken. Niet dat dat een breed hifi-geluid oplevert maar vanwege de veel grotere doorsnede van de conus pikt een woofer het sublaag beter op dan dynamische microfoons als de AKG D12, Electrovoice RE-20 of de condensatormicrofoons die vaak gebruikt werden voor basdrums. De woofer moet ook weer niet te groot zijn en zo ontdekte men in de jaren 80 dat de woofer van een NS-10 monitor een ideale kickmicrofoon was. Deze werd dan wel gecombineerd met een normale microfoon voor de hogere frequenties.

Terug naar nu! Avantone Pro maakt moderne versies van befaamde studiomonitors als de Auratone 5C èn de Yamaha NS-10. Het was dus eenvoudig genoeg om de – verbeterde - NS-10 woofer (18 cm) die in hun CLA-10 zit voor een speciale basdrum microfoon te gebruiken. Het resultaat is de Kick, hun versie van de NS-10 woofer ingebouwd in een kleine trommel die je met een speciaal statief voor de basdrum kunt plaatsen. Het frequentiebereik loopt van 50 tot 2000Hz en de richtingskarakteristiek is achtvormig.

De Avantone Pro Kick kost € 399,- incl. btw

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com