Nunomo QUN

Analog modeling pocket synthesizer voor $ 85,-

Merknieuws 05-06-2020 10:41

Op allerlei zolderkamers en garages wordt aan synthesizers geknutseld. Van veel projecten horen we nooit wat maar soms komt er iets erg leuks uit, zoals de QUN

QUN is een analog modeling synth die gebaseerd is op techniek die voor smart speakers werd ontwikkeld. Deze kleine digitale synth heeft twee oscillatoren, 4 envelope generators ('enveloves' volgens de makers), een lfo en een 2/4 pole, lp/bp/hp/notch filter. FM met 4 operators is mogelijk, en er zijn chorus, delay en flanger effecten plus een overdrive.

Verder vinden we een arpeggiator, een sequencer en zelfs een looper waarin je 30 seconden audio in kunt opnemen. De externe input voor audioopnames kun je ook gebruiken voor CV of het processen van een audio input

De QUN is met een prijs van 85 Dollar erg goedkoop, maar het is eigenlijk weinig meer dan een kleine printplaat met display en wat knoppen zonder kast en is daardoor wel kwetsbaar.

QUN is stuurbaar via midi of usb met wat trucs. Voor de voeding wordt de usb connector gebruikt. Er zijn stereo en hoofdtelefoon uitganngen maar de synth is mono.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken