Matt Bradshaw DrumKid

Aleatorische mini drumcomputer

Merknieuws 08-06-2020 09:51

DrumKid is een kleine digitale drummachine die random, lo-fi drumpatronen produceert. Je kunt de mate van randomness met vier knoppen instellen

 

Er zijn onderhand behoorlijk veel kleine synths en drumcomputers verkrijgbaar, soms analoog vaak ook, zoals bij DrumKid, gebaseerd op de digitale Arduino processor. DrumKid werkt op batterijen of voeding uit een usb connector. Via midi kun je de drummachine klokken met externe midiclock en de noten en midiclock worden verzonden via de midi out.

Je kunt kiezen uit 24 preset ritmes, met instelbare maatsoort, swingfeel en tempo.

Drumkid is een 'aleatorische' drummachine, dat betekent dat de patronen volgens een toevalsfactor worden gevarieerd. Die toevalsfactor kan nul zijn, maar de Chance-knop voegt extra hits toe, de Zoom-knop bepaalt de onderverdeling van de hits. Range en Midpoint regelen de velocityvariatie en maken het patroon leger. Deze vier knoppen kun je ook veranderen in regelaars voor pitch en reverse van de digitale drumsounds, voor een bitcrusher, lengte van de sound en een soort mixer. De knoppen hebben nog een derde functie voor een gestemde dronesound. De complete instellingen zijn op te slaan in 36 geheugenplaatsen.

Met de juiste Arduinosoftware kun je zelf de interne firmware herprogrammeren en ook de hardware biedt allerlei mogelijkheden voor aanpassingen..

Verassend veel mogelijkheden dus, maar de knoppen zijn wel erg klein uitgevallen voor live improvisaties. DrumKid kost 99 Brits Pond, dat is zo'n 112 Euro

Meer informatie

 

zoeken
zoeken