aanmelden
Majella Implexus
East-coast meets West-coast desktop synthesizer
Merknieuws 15-07-2020 10:24
Hij is nog niet te koop, maar de Implexus desktop synth bevat een interessante combinatie van synthesetechnieken en leent zich prima voor live-performances

Er zijn in Nederland niet zo heel veel makers van synthesizers en modules, maar in de buurt van Utrecht is Majella Audio gevestigd. Dit bedrijf maakte al enkele Eurorack modules, Implexus is hun eerste complete synthesizer. In deze kleine, analoge tabletop module worden elementen uit East- en West-coast synthese gecombineerd en dankzij 'een knop per functie' – een aantal knoppen zijn zelfs voorzien van een led-ring – is ie ook prettig te bedienen.

Met wave-shaping en folding wordt in de Complex Oscillator een sinusgolf omgevormd tot een complexere golfvorm. Beide processen kunnen gemoduleerd worden door een tweede, Basic Oscillator met 3 golfvormen waardoor nog rijkere klanken ontstaan. Die output wordt samen met de basisgolfvormen en een sub oscillator door een filter met resonantie bewerkt. Behalve twee lfo's die tot in het audiobereik doorlopen en twee envelopes (een looping, de andere drone), is er ook een ingebouwde delay.

Implexus heeft een stereo audio output, midi in en thru, usb, 6 cv ins en 3 cv outs. Dat is alles wat we tot nog toe weten, de prijs is nog onbekend maar binnenkort zal de Implexus met een Kickstarter campagne geintroduceerd worden. Wel zijn er al twee ultrakorte video's en een aantal mooie audiodemo's staan op de Majella website.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com