Tsugi DSPMotion

Teken je sound-fx

Merknieuws 14-08-2020 10:12

Voor geluidseffecten kun je terecht bij talloze sample libraries en er zijn ook diverse plug-ins waarmee je effecten kunt maken. Met DSPMotion kun je echter zelf je effecten tekenen

Hoe DSPMotion intern precies werkt valt niet te achterhalen, maar vermoedelijk worden de effecten in de software gesynthetiseerd. Je kiest eerst een 'Motion', bijvoorbeeld Rotate, transform of Merge. Vervolgens selecteer je een audiocategorie als fire, water, machine, air, electric of musical. Vervolgens kun je met de muis, je vingers op een touchpad of met een pen op een tekentablet een beweging tekenen. Je kunt nog enige extra parameters specifiek voor de audiocategorie instellen, waarna het programma de sound genereert. De output kan jals wav-bestand geëxporteerd worden. Dat tekenen kan ook realtime, bijvoorbeeld bij een video of audiotrack waarbij positie, hoek en snelheid van het tekenen invloed hebben op de klank. Zo kun je een perfect passend effect maken, wat je een hoop gezoek en editing kan schelen.

Het is ook mogelijk meerdere variaties van het effect te genereren. Het programma is natuurlijk zeer geschikt voor video's en games maar zal ook bij muziekproducties erg nuttig kunnen zijn om effecten als wooshes, risers en impacts te maken.

 

DSPMotion werkt als 32/64 bit Windows software. De prijs bedraagt € 36,-

Meer informatie

 

zoeken
zoeken