Telefunken TF11 FET

Condensatormicrofoon met C12-klank?

Merknieuws 24-09-2020 10:09

De AKG C12 is een legendarische buizenmicrofoon uit de jaren 50. Originele exemplaren zijn lastig te vinden en erg duur, dus er zijn diverse kopieën te koop. De Telefunken TF11 FET gebruikt een soortgelijk membraan als de C12 maar is relatief betaalbaar

Telefunken was natuurlijk van oorsprong een Duits merk maar ondertussen is het merk helemaal in Amerikaanse handen en maken ze diverse, vaak op vintage ontwerpen gebaseerde microfoons. De AKG C12 was een buizen condensatormicrofoon maar de Telefunken TF11 FET uit de Alchemy Series maakt gebruik van JFET transistors. Overigens maakt het bedrijf ook een 'letterlijke' kopie van de C12. Het 'single-membrane' kapsel van de TF11 is georiënteerd op de klank van de C12 en behalve FET's worden er in de interne elektronica OEP/Carnhill trafo's gebruikt. Met zijn ruime frequentiebereik, snelle transientrespons en ruime dynamiek is de TF11 FET geschikt voor stemmen en allerlei instrumenten.

De met de hand in de VS gebouwde TF11 FET heeft een cardioïde richtingskarakteristiek en wordt geleverd met shock mount, stand mount en opbergdoos.

De prijs zal rond de 1000 Euro uitkomen.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken