Softube Model 72

Nieuwe virtuele Minimoog met extra's

Merknieuws 30-09-2020 16:07

Model 72 staat voor het productiejaar van de nagemaakte hardware en een blik op de user interface zegt genoeg; dit is een softwareversie van de fameuze Minimoog

Er zijn natuurlijk al talloze plug-ins van de Minimoog, maar Softube claimt echt alle – ook 'non-lineaire' – details van de originele, in uitstekende staat verkerende, hardware minutieus gemodeled te hebben. De uitrusting van deze analoge monosynth is bekend; 3 oscillatoren, een mixer met noise en feedback, het beroemde 24dB lowpassfilter en envelopes voor filter en vca. Er zijn een paar features door Softube toegevoegd; een double modus met regelbare 'spread' en een aantal extra modulatieopties. In een klein panel kun je velocity impact, key priority, envelope trigger mode en pitch range regelen, maar met 'slop' ook hoe 'onnauwkeurig analoog' de plug-in klinkt. Verder zijn er natuurlijk talloze presets.

Model 72 kun je ook gebruiken als effect plug-in voor externe audio.

Erg leuk voor bezitters van Softube's Modular is dat je de 7 componenten van Model 72 als afzonderlijke elementen in een patch kunt gebruiken, dus bijvoorbeeld het filter, de envelope of de preamp. Er is ook een module voor Softube Amp Room.

Model 72 werkt als 64 bit vst, vst3, aax en au plug-in. Tot 29 oktober kost de plug-in 99 Euro. Daarna wordt dat 159,- Euro.

Meer informatie

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken