Sequential Prophet-5 re-issue 2020

Fameuze analoge polysynth is terug!

Merknieuws 03-10-2020 10:58

De Prophet 5 was een van de eerste polyfone synths en met zijn fantastische sounds heeft ie de jaren 80 kleur gegeven. Sequential komt daarom met een remake van deze klassieker

Waarom zou je alle clones en reissue's aan Behringer overlaten? Misschien dat ze dat dachten bij Sequential voordat ze begonnen aan de nieuwe Prophet-5. Dit is een authentieke kopie van het origineel maar met een paar handige extra features zoals midi en een beter keyboard. De nieuwe Prophet is nog steeds helemaal analoog, vijfstemmig met twee oscillatoren per stem. Natuurlijk is het befaamde lowpass filter gebleven. Het is omschakelbaar tussen 2 revisies van de Prophet die in de loop der tijd uitgekomen zijn. Het uiterlijk met de fraaie walnoten behuizing en zwart frontpaneel is grotendeels identiek aan het origineel. Voor elke functie is er een 'dedicated' knop.

Nieuw is de optie om net zoveel vintage onnauwkeurigheid te introduceren als je wilt. Uiteraard is de Poly Mod-sectie gebleven net als de Unison modus met instelbaar aantal stemmen en detune.

De nieuwe Prophet is aanslaggevoelig en reageert op aftertouch. Het Fatar semi-weighted keyboard is 5 oktaven groot. De Prophet heeft usb, midi, en CV/Gate in- en outputs.

En als 5 stemmen niet genoeg is kun je terecht bij de Prophet-10; dezelfde uitrusting maar dan met 10 stemmen.

Beide modellen zijn vanaf oktober te koop; 3500 Dollar voor de Prophet-5 en 4300 Dollar voor de Prophet-10.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken