Akai Force hardware workstation update

Ableton Live projects zonder computer!

Merknieuws 08-10-2020 10:42

De Akai Force is een standalone hardware workstation voor live en studiotoepassingen. De opwindenste feature in de laatste softwareupdate is import van Ableton Live bestanden

Akai Force is een prima apparaat voor wie liever niet met een daw en computer werkt. Hij heeft een flink touchscreen, heel veel verlichte knoppen voor o.a. triggering, ingebouwde effecten, sampling, synth engines, sequencers plus midi en CV/Gate outputs, kortom alles wat je nodig hebt om je ideeën in kant-en-klare tracks om te zetten.

Voor de Force is net de 3.0.5 softwareupdate uit. De meest spectaculaire feature daarin is de import van Ableton Live Projects. De Force werkte al uitstekend als Ableton controller maar nu kun je Ableton ALS bestanden in Force laden en ze zonder laptop of computer afspelen en er verder aan werken. Volgens Akai worden Audio, midi, Drum Racks, Simpler, Sampler, en Impulse instruments correct omgezet.

Er zijn nog meer handige nieuwe features zoals eenvoudige routing van midi/usb in en outs, Big Macro's om meerdere parameters aan knoppen, faders, pads of de X-Y controller toe te wijzen, lineaire daw-style arrangementen en meer.

 

De Akai Force is verkrijgbaar voor een straatprijs van zo'n 1000 Euro. De software update is natuurlijk gratis.

 

Meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken