Jamahook

De AI assistent voor songwriting

Merknieuws 22-10-2020 11:04

Slimme software rukt steeds verder op; het helpt je bij het mixen en masteren, aanpassen van effecten en in het geval van Jamahook bij het uitwerken van je songideëen

Writer's block, creatieve katers, samplevrees... Jamahook snelt te hulp door loops met melodieën, grooves en baslijnen te selecteren. Eerst analyseert de plug-in je song (instrumenten, groove, tempo en toonsoort) en komt dan met een lijst suggesties in de vorm van loops. Die loops kun je in de brower van de plug-in previewen en als ze bevallen, in je dawproject slepen. Scheelt natuurlijk een hoop gezoek door je eigen collectie samples!

Het achterliggende selectiealgoritme is ontwikkeld door het Fraunhofer instituut, bekend van het mp3 algoritme. Jamahook werkt als au en vst plug-in onder macOS en Windows. De plug-in zelf is gratis maar als je de samples wilt gebruiken moet je een abonnement afsluiten. Er zijn 3 variaties: Bedroom € 3,99 per maand, Studio € 9,99 per maand en Pro € 19,99 per maand. Als je een jaarabonement afsluit krijg je 50% korting.

De samples betaal je met punten waarbij elk abonnement een bepaald aantal punten bevat (40, 160 en 400). De samples zijn momenteel afkomstig van Loopmasters, maar de makers zijn van plan te gaan samenwerken met bekende sounddesigners. Voor de rest is de informatie wat beperkt maar er is wel een demoversie.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken