Norand Mono

Analoge synth met sequencer en uitgebreide modulatie

Merknieuws 28-10-2020 10:40

Het concept lijkt op dat van de TB-303; analog tabletop monosynth met sequencer. De Mono heeft echter veel meer te bieden.

De Mono van het Franse Norand is een compleet analoge desktopsynth met twee oscillatoren voorzien van continu variabele golfvorm. Detune, hard-sync en 'thru-zero' analoge FM zorgen voor extra opwinding in de klank. Het analoge 12dB/oct filter met overdrive is ook continu variabel tussen bp, lp en hp. Voor de VCA en het filter is er één ADSR envelope. Mono is echter voorzien van 'contextual modulation', waarbij elke parameter gemoduleerd kan worden met 13 AD envelopes en 20 speciale modulators. Elke functie heeft zijn eigen  draaiknop (23 stuks) of schakelaar (24). verder is er heel veel ruimte (1Gb) voor opslag van sequences, automatisering en patches als onderdeel van een sequence. Ook handig is de zeer uitgebreide Undo/Redo (max 1024 handelingen)

De sequencer met zijn prophetachtige switches fungeert tevens als keyboard, maar natuurlijk vooral voor de 64 staps sequencer. Alle parametermodulaties kun je samen met de notensequence opnemen. Opnemen kan steptime of realtime via de midi input. Voor variatie in de data zorgen randomizers, microshift, probability en ratcheting.

De Mono heeft mono audio out, usb-midi, din midi in/out/thru, twee Eurorack compatibele CV/Gate inputs en twee CV/Gate outputs. Interessant concept, erg lekkere sound. Je kunt hem vooraf bestellen voor 666 Euro, later wordt dat 890 Euro. In januari 2021 zou ie dan geleverd worden.

Meer informatie

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken