Avid Pro Tools | Carbon

Nieuwe audio interface met HDX dsp

Merknieuws 13-11-2020 10:31

Avid noemt het een nieuwe generatie van audio interfaces; optimale geluidskwaliteit, ingebouwde dsp processor en ultra-lage latency

Avid Pro Tools | Carbon is een een unit 19” interface met 8 mic/line inputs via XLR/TRS en 8 line inputs via een D-Sub connector.

Voorop bevinden zich twee instrument inputs en 4 aansluitingen voor hoofdtelefoons. Er zijn stereo jack outputs plus 8 line outs via D-Sub. Verder heeft ie 2 Adat in/outs, wordclock i/o en tweemaal ethernet. In totaal kom je op 25 inputs en 34 outputs die gelijktijdig bruikbaar zijn.

De hoogste samplerate is 192kHz bij 32 bit. Er zitten 8 HDX dsp's in die realtime bewerking met AAX plug-ins mogelijk maken. De dsp's zijn simpel te combineren met de native bewerking door de computer cpu. De verbinding met de computer loopt via ethernet volgens het AVB protokol. Om die reden is de Interface momenteel enkel bruikbaar met Apple computers.

Bij het pakket hoort een jaarlicentie voor Pro Tools Standard en een pakket met AAX dsp plug-ins ter waarde van 1100 Euro. De verkoopprijs van de Carbon bedraagt een dikke 4100 Euro.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken