Behringer synthnieuws

3x 2600, MonoPoly, Pro 800, BCR32, VCS3 en RSF Kobol

Merknieuws 23-01-2021 12:36

Behringer heeft weer flink wat spullen aangekondigd voor dit jaar; 5 remakes van legendarische synths en een nieuwe versie van hun populaire BCR2000 midicontroller

Zoals gebruikelijk bij Behringer zijn details, releasedatum en prijzen nog in nevelen gehuld. Wel zijn de Behringer 2600 en MonoPoly naar het schijnt, hier en daar al te koop

 

Die Behringer 2600 is natuurlijk een remake van de ARP 2600 monofone, semi-modulaire synth. Deze 8 unit module heeft 3 vco's en 2 variaties van het filter en kost € 625,-.

Er komen echter ook twee variaties, Blue Marvin en Grey Meanie, twee zeldzame vroege versies van de 2600. Ze hebben gekleurde leds op de faders met instelbare intensiteit, een echte galmveer i.p.v. de digitale emulatie op de standaard 2600, componenten van hogere kwaliteit en andere kleuren voor het frontpaneel. Deze versies zijn 100 Dollar duurder dan de standaard zwart/oranjeuitvoering.

 

 

 

Ook kondigt Behringer de Pro 800 aan, een Sequential Prophet-600 kopie. Dit is een achtstemmige versie incl. de zgn. GliGli-Mode die indertijd voor de Prophet-600 verkrijgbaar was. Met die modificatie zijn de parameters nauwkeuriger in te stellen, extra routing en bereik van modulators, aanslaggevoeligheid en meer. Voorlopig nog niet te koop maar de prijs zou rond de 600 Dollar moeten liggen.

 

 

Met de Behringer MonoPoly, een kopie van een mono/poly analoge synths van Korg, schiet het aardig op. Deze keyboardsynth met 37 toetsen keyboard heeft 4 vco's, een vcf, sync en cross-mod plus een arpeggiator. De MonoPoly gaat € 729,- kosten en druppelt nu mondjesmaat binnen.

Meer informatie

 

 

Behringer kondigt verder hun EMS VCS3 clone aan. De VCS was een uiterst zeldzame modulaire monosynth met de befaamde pinmatrix voor patching, joystick, 3 oscillatoren en een galmveer. Hij is te horen op talloze klassiekers van begin jaren 70 (o.m. J M Jarre, Eno en Pink Floyd's On the Run) en is ook nog steeds erg populair voor het bewerken van externe audio.

 

Het bedrijf is ook bezig met een kopie van de relatief obscure RSF Kobol, een Franse monosynth uit 1979 met een drieoctaafs keyboard en opklapbaar bedieningspaneel à la Poly D. Verder twee vco's met sync en een sequencer.

 

Tot slot is er nog de BCR32, een moderne versie van de indertijd populaire Behringer BCR2000 midicontroller met geintegreerde Zaquencer upgrade. Vermoedelijke viersporen, 32 draaiknoppen, 30 drukknoppen, midi in/out/thru en 4x CV/gate connectors. Er wordt gemikt op een prijs van $ 149,-

 

zoeken
zoeken