Universal Audio UAFX

Drie UAD-stijl stompbox effecten

Merknieuws 28-01-2021 10:11

Eeen verassende move van Universal Audio. Ze brengen drie effectpedalen uit, die net als de UAD plug-ins de klank van beroemde hardware digitaal emuleren

De Golden Reverberator, Astra Modulation en Starlight Echo Station zien er erg mooi uit, eigenlijk zonde om er je schoenen op te zetten! De behuizing is van solide geborsteld metaal met solide draaiknoppen en switches. Ze hebben stereo in- en outputs en zijn dus ook geschikt voor keyboards en in de studio. In de pedalen zitten twee processors waarop aangepaste digitale UAD algoritmes zorgen voor een breed aanbod aan effecten. Ze bevatten allemaal presets die je, behalve met de draaiknoppen en switches, met de UAFX Control Software ( via de usb-c connector) kunt aanpassen of uploaden.Elk pedaal heeft twee footswitches, een voor aan/uit en eentje voor presetkeuze.

De prijs per pedaal is stevig, 399 Euro

 

Golden Reverberator levert veren (Accutronics), plate (EMT140) en algoritmische (Lexicon) reverb.

Starlight Echo Station bevat drie delayvariaties; tape EP-III (Maestro Echoplex), Analog DMM (Elecktro-Harmonix) en Precision (digital delay). Modulation en Color zorgen voor extra variatie, elk algortime heeft weer 3 variaties en de preset footswitch fungeert als tap tempo.

Astra Modulation Machine zorgt voor chorus (Boss CE-1), flanger (MXR) en tremolo (fender amp). Ook vibrato en doubling is mogelijk met een algoritmeswitch.

 

Meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken