Cherry Audio Eight Voice

Oberheim's über polysynth als plug-in

Merknieuws 16-03-2021 11:30

De Oberheim OB-8 en OB-X zijn al vaak in een plug-in geëmuleerd, maar de voorgangers zelden. Cheryy Audio pakte de legendarische 8-stemmige Oberheim aan en maakte er de Eight Voice plug-in van

Opvallend hoeveel aandacht er de laatste tijd voor Oberheim is. Er was al de Sequential OB-6, Tom Oberheim zelf komt binnenkort met een hardware re-issue van zijn TVS Pro 2-voice en Behringer is druk bezig met hun Oberheim OBX. Ook op het softwarefront is er volop actie; Gforce bracht onlangs de OB-E 8-Voice plug-in uit maar die is er enkel voor macOS. De Cherry Audio's Eight Voice synth plug-in is op dezelfde hardware gebaseerd maar werkt zowel onder macOS als Windows en is aanzienlijk goedkoper.

De originele hardware bestond uit 8 afzonderlijke analoge SEM modules gekoppeld aan een keyboard en een 8-staps sequencer. De acht stemmen moest/kon je afzonderlijk programmeren en er waren geen geheugens dus er zat enorm veel variatie in de klank van de individuele stemmen en dat zorgde weer voor een rijke brede sound. Elk van die stemmen heeft twee oscillatoren, een multimode filter, twee envelopes, een lfo en een vca. Het filter van de plug-in is gebaseerd op Mark barton's (MBR) emulatie van het originele 'state variable ' filter. Bij de Eight Voice kun je meerdere voices tegelijk editten en je kunt ze ook aan keyboard ranges toewijzen voor layers en splits. De plug-in bevat ook de sequencer met 8 quantiseerbare stappen en een extra lfo. Er is verder een ingebouwde reverb en een mod delay en maar liefst 380 presets.

Om het programmeren van de grote hoeveelheid knoppen op het scherm eenvoudiger te maken kun je onderdelen van het bedieningspaneel vergroten en je kunt kiezen voor een egaal zwarte achtergrond.

 

Cherry Audio's Eight Voice werkt als vst, vst3, au, aax plug-in en standalone. Ter introductie kost ie slechts 29 Dollar i.p.v. de normale 49 Dollar. Er is ook een demoversie verkrijgbaar.

Meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken