MultitrackStudio 10

Nederlandse daw met Midi 2.0

Merknieuws 24-03-2021 09:49

MultitrackStudio bestaat al een hele tijd maar is niet heel bekend. Dat kan veranderen nu deze daw als eerste midi 2.0 en MPE ondersteunt

MultitrackStudio is een daw van Delftenaar Giel Bremmers. Alles wat je nodig hebt zit er in, audio- en midi recording en editing, een uitgebreide mixer en zelfs cd-burning. Vst en au plug-ins worden ondersteund er zijn 25 eigen plug-ins.

Multitrack Studio is er voor Mac en Windows (32 en 64 bit) in 2 versies en ook voor iPad. Daarnaast is er een free version met maximaal 3 sporen om het programma te testen.

Het programma ondersteunt met de nieuwe versie 10 als eerste daw zelfs midi 2.0. Gezien het gebrek aan midi 2.0 compatibele hardware en software heb je daar nog niet enorm veel aan, zo ontbreken Capability Inquiry en Property Exchange uit de midi 2.0 spec nog omdat er momenteel geen concrete toepassing voor is. Wel is Midi Polyphonic Expression (MPE) geïmplementeerd, waarmee je per noot individueel controllers en pitchbends kunt gebruiken. Intern wordt ook al de hogere resolutie van midi gebruikt, dus 32 bit voor controllers en 16 bit voor velocity waardoor je veel nauwkeuriger kunt doseren.

MultitrackStudio 10 Standard kost $ 69,-, De Proversie kost $ 119,-. MultitrackStudio voor iPad kost 30 Dollar

Meer informatie

 

zoeken
zoeken