Pioneer DJ VM-series

3 nieuwe actieve studiomonitors

Merknieuws 30-03-2021 10:02

Pioneer DJ is een topmerk als het om dj mixers en decks gaat, maar ze maken ook andere producten voor dj's en producers. Zo is er nu de nieuwe VM series monitors.

De VM serie is de opvolger van de S-DJ serie. Er zijn 3 modellen waarvan de kleinste VM-50 behalve in zwart ook in wit verkrijgbaar is. Ze zijn ontworpen voor een heldere, neutrale sound, maar dankzij de ingebouwde 96kHz dsp kunnen ze ook een sound leveren met een 'club feel'.

Deze actieve tweewegsystemen zijn voorzien van klasse D versterkers, een baspoort op de achterkant, woofers met aramide conus (5,25, 6,5 en 8“), en een tweeter met een 'constant directivity' horn voor consistente hoogweergave. De luidsprekers zijn gemonteerd op een 4mm dik aluminium voorpaneel dat meetrillen voorkomt en de hoeken zijn afgeschuind om difractie tegen te gaan.

Achterop vinden we behalve jack/xlr en cinch inputs, een volumeknop en de dsp regelaars. Hiermee kun je de weergave aanpassen aan de plaatsing van de monitor of simpelweg een lekkere sound maken die doet denken aan een club. Low Eq en High EQ hebben elk 4 standen waarmee 16 verschillende karakteristieken mogelijk zijn. Er zijn geen presets maar je kunt eenvoudig de instellingen aanpassen zonder de monitor te hoeven omdraaien.

De VM-50 kost € 358 incl. btw per paar, de VM-70 € 498,- en de VM-80 € 618,-

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken