Yamaha Seqtrak

Teenage Yamaha?

Merknieuws 16-01-2024 07:42

Ziet er uit als iets nieuws van Teenage Engineering, maar het is een nieuwe groovebox van Yamaha met een uiterlijk dat wel aan de TE OP-serie doet denken. Ingebouwde synths, drumcomputer en sequencer in een portable formaat.

Je kunt ‘m makkelijk kwijt, hij heeft een oplaadbare accu, een microfoon en een luidsprekertje, dus zo mobiel als maar wezen kan. De in zwart en grijs/oranje verkrijgbare Yamaha SeqTrak heeft meerdere klankopwekkers; een sample-based drummachine met 7 slots, een 8-stemmige 4 operator FM synth en een AWM 2 engine met maar liefst 128 stemmen. Sampelen kan ook van de externe input, de ingebouwde microfoon, usb of door interne resampling. Het rechterdeel bevat alle knoppen om je sounds te editten, nog dieper tweaken kan via een bijbehorende app.

Zowel afzonderlijke sounds als de mix kun je met delay, reverb, mod, distortion, compressie en meer bewerken.

De sequencer heeft een spoor voor elke klankgenerator (4 dus) met maximaal 128 stappen voor mono, polyfoon of chord data

Communiceren met de buitenwereld kan via, bluetooth (midi), wifi, midi in/out, usb (midi, data, audio, voeding), aux audio in en hoofdtelefoon/lijn output.

De Seqtrak gaat $ 599,- kosten.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken