Digidesign met hard en soft

Pro Tools versie 8

Merknieuws 03-03-2009 11:30

Pro Tools is inmiddels beland bij versie 8. De userinterface is herzien met nieuwe opties en gebruikersinstellingen. Je kunt nu bijvoorbeeld de toolbar zelf inrichten en channel strips, tracks, regions, groups en markers naar eigen smaak inkleuren. Vooral de midi-editing is sterk aangepast in versie 8.

Er zijn flink wat uitbreidingen, zoals nieuwe editorvensters, tools en functies. Gloednieuw in Pro Tools 8 is een complete score editor die bestanden in Sibelius-formaat kan exporteren. De enorme lijst van plug-ins, effecten en instrumenten is te lang om op te noemen, maar er zitten bijvoorbeeld piano, synth, orgels en gitaar tussen. Pro Tools 8 heeft voor iedereen iets te bieden; zo is voor de dj Torq LE geïntegreerd.

Digidesign kondigt ook nog een uitbreiding aan van de 003 audio-interfacelijn met de 003 Rack+ Factory. Daarmee krijg je in een keer zowat alles wat je nodig heb om op te nemen (op mic's en luidsprekers na), sequencen, mixen en masteren. De 003 Rack Plus heeft acht microfoonpreamps in plaats van vier in de standaard 003 Rack, en biedt daarnaast alle benodigde in- en uitgangen inclusief midi. Daarbij krijgt je uiteraard Pro Tools LE in de nieuwe versie 8, en nog een flinke stapel plug-ins.

Digidesign Benelux, tel. 035 625 0093, digidesign.com

zoeken
zoeken