aanmelden
Nog meer NAMM 2009 nieuws
Kurzweil, A&H, Denon, ESI, TC en meer
Merknieuws 08-03-2009 14:32
Op de NAMM show in het Californische Anaheim in januari werd weer een enorme hoeveelheid nieuwe producten op het gebied van sequencing, controllers en audio interfaces, hardware synths, softsynths, studiospullen en dj-gear gelanceerd. Maar de zes pagina’s die we er in Interface Magazine maart 2009 aan hebben kunnen besteden was nog lang niet voldoende om alle materiaal te coveren. Op deze pagina’s vind je de extra’s, inclusief extra foto’s van de spullen die we niet konden afbeelden bij het artikel! Kurzweil
Behuisd in een vijf octaven toetsenbord is de nieuwe PC361 van Kurzweil volgens de fabrikant “The Ultimate Performance Controller Keyboard“. De 128 stemmen zijn opgevoerd met honderden gloednieuwe Kurzweil-klanken die reiken van klassiek tot dance. Naast de zeer uitgebreide effectsectie, is er nog een zeer comfortable sequencer en een arpeggiator die dus eigenlijk een werkstation van deze keyboard maakt. De PC361 heeft vier analoge uitgangen maar ook sp-dif uitgangen (tot 24 bit/192 kHz). De PC361 communiceert met de computer via usb (en midi) en je kan data inbregen of bewaren op flashgeheugen dankzij de xD kaart gleuf.

In een iets lager segment kom je de Kurzweil PC3LE tegen; onder het motto: meer (functies) voor minder (geld). Deze 64 stemmen en 800 presets, usb/midi keyboard synthesizer heeft als bijzonderheid 16 arpeggiators en 16 riffs die tegelijk te gebruiken zijn en zijn in realtime met de toetsen allemaal te bedienen. Er zijn ook acht gevoelig pads om klanken te triggeren en nog vijf programmeerbaar knoppen. De PC3LE komt in drie toetsenbord smaak: 61 en 78 toetsen met half gewogen toetsen en ook met 88 toetsen met zwaar touché.

Allen & Heath
Bij Allen & Heath is de iLive vernieuwd met de nieuwe iLive-T Series die dezelfde kracht en mogelijkheden biedt als het vorige model, maar in een compacter, lichter formaat en in een goedkopere prijsklasse. De iLive-T Series heeft nog steeds het zelfde modulaire concept. De T serie bestaat uit de I/O iDR-32 en I/O iDR-48 MixRacks, de iLive-T80 en de iLive-T112 controle surface met CAT5 afstandsbediening aansluiting. Met de iLive’s 64x32 RackExtra aangedreven door een dual core dsp chip kunnen 64 kanalen, 32 mixes en acht stereo effecten processors benadert worden

Voor de dj’s die geluidskwaliteit preferen boven het aantal opties, is er een nieuwe Xone bij Allen & Heath, de Xone:22. Het is een wat simpeler tweekanaals dj-mixer, die de kwaliteiten van zijn grote broers integreert in een budget prijsklasse.

TC ELECTRONIC
Veel nieuws voor gitaristen bij TC Electronic, en met name updates van producten als de G-Major 2 met veel nieuwe effecten. Bijvoorbeeld de Tri-chorus, een through-zero-flanger, modulated delays en Univibe.

Van zusterbedrijf TC-Helicon is er nu de VoiceLive 2, met bedieningsverbeteringen en NaturalPlay, waarme je de controle krijgt over acht geharmoniseerde stemmen van gitaar, keyboard of mp3-speler. Er zijn ook nieuwe effecten toegevoerd: Lush Reverb, Tap Tempo Delay, Natural Doubling, T-Pain Pitch Shifting, Distortion en Megaphone effects.

ESI
ESI is altijd bezig met audio-interfaces; de nieuwe U46 XL is een elegante en zeer compacte usb 24 bit audio interface met twee ingangen en twee uitgangen in het analoge domein en een sp-dif in en uit, zowel optisch als coaxiaal uitgevoerd. Maar het kan ook nog kleiner! Met de UGM96 bijvoorbeeld, ook een 2x2 interface die vooral interessant is voor de gitarist vanwege twee onafhankelijke hi-z ingangen voor gitaar (een is schakelbaar naar microfoonstand).

De ESI Keycontrol 25XL is een simpel en compact twee octaafs usb/midi keyboard controller. Naast pitch bend en een modulatiewieltje, vind je nog vier programmeerbare knoppen om je sequencer te controlleren. Naast usb heb je wel een midi-aansluiting uitgang. Zowel de U46 XL, de UGM96 als de Keycontrol 25XL komen gebundeld met Cubase 4 LE.

Sennheiser
Audiophile HD 800 is de nieuwe top-of-the-range hoofdtelefoon van Sennheiser. Het is met zijn 56 mm transducer ongeveer de grootste die te vinden is op de markt. Het trillingsgedeelte van het diafragma is niet rond maar ringvormig, een gepatenteerde bijzonderheid van Sennheiser, die zowel de lage frequenties perfect weergeven zonder storing te veroorzaken aan de hogere frequentiekant. Daarin is ook het design van de schelp cruciaal.

Denon
De nieuwe DN-X1100 van Denon DJ is een zeer goed voorziene vierkanaalsmixer met een matrix die je elke ingang vrij laat verbinden met alle aanwezige audiokanalen of zelfs met meerdere kanalen te gelijk. In het kort, je aansluitingen op je mixer zitten niet vast, je bepaald zelf de connectie on the fly met behulp van een matrix. Er zijn acht lijningangen te vinden op de DN-X1100 en drie phono-ingangen. Een leuk aspect is dat de weerstand van de crossfader regelbaar is.

De Denon DJ DN-S3700 Digital Media Turntable is een direct drive draaitafel waar je toch geen plaat mee af kan spelen maar is bedoeld als usb en midi controller te gebruiken en als cd media speler. De 9inches grote controleschijf is bedekt met vinyl om het een echt platengevoel te geven. Via de usb slot kan je flash drives aansluiten of mp3 players.

Vyzor
Psicraft is fabrikant van de Vyzor Editors voor Windows en Mac computers, bedoeld om VoiceLive, VoiceWorksPlus, VoiceWorks, VoiceDoubler en VoicePro makkelijker in te stellen. Ze zijn geupdate naar versie 2.0. Wat een compleet herziene gui en een verbeterde vst implementatie betekent.

Phonic
Stelt dat je een mixer met digitale connecties moet kopen, wat kies je, usb of firewire? Als je daar geen voorkeur voor hebt, bekijk dan de Phonic Universal mixer eens. De Universal serie van mixers is gemaakt rond de bestaande Helix Boards en Fireflys mixers maar zijn nu voorzien van usb EN van firewire interface; handig toch? De Universal mixers werken tot 24 bit/92 kHz ongeacht de gebruikte interface.

Joeco
Joe Bull was ooit oprichter van de firma Sadie. Hij heeft een nieuwe bedrijf opgericht onder de naam JoeCo Limited. Het eerste product is de Blackbox Recorder en multitrackrecorder, behuisd in een 19”, 1 unit hoog rack. De Blackbox Recorder kan opnemen tot 24 kanalen in 24 bit en 96 kHz en is goed te syncen via aes-ebu of sp-dif clock signaal en ook via midi met mtc en mmc. Een aansluiting laat je een computertoetsenbord gebruiken, wat handig is om bijvoorbeeld de tracks te benoemen. Naast de digitale ingang zijn er ook acht analoge ingangen beschikbaar. De opnamen zelf worden op standaard extern (fat32 geformatteerd) usb2 harddisks in Broadcast wav bestand formaat (BWAV).
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com