aanmelden
Musikmesse Frankfurt 2010
Alvast een paar nieuwtjes!
Merknieuws 06-04-2010 01:18
De Musikmesse Frankfurt blijft een feest. Je kunt er rondlopen tussen de nieuwe spullen, kletsen met ontwikkelaars en beroemdheden aan het werk zien. Voor de redactie van Interface is het de ideale gelegenheid om overzicht te krijgen van alles waar we in 2010 over zullen schrijven.Van tevoren was al bekend dat sommige bedrijven dit jaar voor alleen de NAMM show in Anaheim, januari, hadden gekozen. Maar ondanks de afwezigheid van bijvoorbeeld Native Instruments en Ableton en het iets verkleinde beursoppervlak, was er zoveel nieuws te zien dat we er moeiteloos drie dagen zoet konden brengen. Roland pakte uit met de Gaia SH-01 synth en de Lucina AX-09, Korg presenteerde de Monotron, Steinberg demonstreerde Wavelab 7 en Halion Sonic VST3.

Hier bespreken we alvast drie hebbedingen, vooruitlopend op het grote verslag in Interface 138 (verschijningsdatum 29 april), de Feeltune Rhizome, de Elektron Octatrack en drie producten van Icon.

Feeltune Rhizome
Het nieuwe bedrijf Feeltune, bijvoorbeeld, liet de Rhizome zien, een standalone hardware desktopapparaat voorzien van een sequencer, een multitimbrale sampler en een drumsampler, terwijl het ook als vst plug-in host kan dienen. Het controlepaneel bestaat uit vier brede lcd displays onder elkaar, met onder elke display een rij van zestien draai-encoders of een rij van zestien drukknoppen, tot totaal 32 encoders en 32 drukknoppen die ook als midi-controllers kunnen dienen. De audio wordt verzorgd door een geďntegreerde RME audio-interface met twee audio-ingangen en zes uitgangen.
De Rhizome groove machine wordt geleverd met 40 plug-ins, maar je kunt zelf toevoegen wat je wilt. Een stevig gebouwd, serieus apparaat met een prijskaart van rond de € 4000,-.

Elektron Octatrack
Elektron verraste met een nieuwe sequencer en sampler groovebox, de Octatrack. Onder het controlepaneel vol knoppen (met o.a. een optische fader) schuilt een sequencer ‘ŕ la Elektron’ in een verbeterde versie, en een sampler met realtime pitchshift- en timestretchmogelijkheden. Er zijn acht stereotracks met twee effectblokken per spoor om te musiceren. Naast de vier audio-ingangen en de vier uitgangen is er een usb-poort en ook nog een compact flash kaartlezer.

Icon iDJ, iCreativ, en i Stage
Voor de dj-wereld had Icon nog wat op de plank met de letter i. Drie nieuwe mini-usb-controllers bijvoorbeeld: de iDJ met twee schijven, een cross-fader, veertien potmeters en vierentwintig drukknoppen, allemaal op een piepklein oppervlak (het past in je binnenzak); de iCreativ, een scratchpad met een zogenaamde AirLight 3D effector, te gebruiken als een ‘piano’keyboard, als een drummachine of om op te scratchen, glijden, krabbelen, tappen, ŕ la de Korg Kaoss Pad; en de iStage, met drie sets van gekleurde, aanslaggevoelige pads om met je vingers op te trommelen. Daarnaast zijn er nog enkele vrij toewijsbare knoppen. Deze drie controllers zijn met een prijs van rond de 100 euro echt goedkoop. Ze worden geleverd zonder software, want die heb je waarschijnlijk al...
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com