aanmelden
Nieuwe versie Cakewalk Sonar krijgt X
Merknieuws 26-11-2010 00:48
De nieuwe versie van Cakewalk’s Sonar heet X1. De nieuwe naam geeft al aan dat het niet gaat om een reguliere update, maar om een nieuwe generatie. Interface wierp er een eerste blik op.Het meest opvallende aan Sonar X1 is de compleet herschreven bedieningsinterface, door Cakewalk Skylight gedoopt. Begrippen als slepen en neerzetten, inspector, browser, multidock en zwevend gereedschapspalet staan daarbij centraal. Alle schermen van Sonar zijn nu aan je eigen wensen aan te passen en kunnen worden opgeslagen in schermsets. Gereedschappen passen zich in veel gevallen automatisch aan de situatie aan waarin ze worden gebruikt.

Sonar X1 is er in drie versies: Essential, Studio en Producer. Sonar Essential is nieuw en bevat onder meer 64 audiotracks, onbeperkt aantal miditracks, de nieuwe Matrix View voor als je wilt werken als in Live, de step sequencer en een aantal Essential Instruments (prijs 89,-). Sonar Studio is de middenklasser (incl. Audio Snap, V-Vocal, Surround, Rapture LE, de RGC Synth Suite en Amplitube Xgear; 179,-). Sonar X1 Producer ( 389,-) is de meest luxe versie. Hierin vind je in de mixer bijvoorbeeld in ieder kanaal de nieuwe ProChannel, een channelstrip met twee compressors (BC76 U-type en PC4k S-type met sidechain). Verder een 4-delige eq met Pure, Vintage en Modern modi en buizensimulatie in twee smaken. De routingvolgorde van deze drie secties in ProChannel strip kun je al slepend wijzigen. Daarnaast nog de VX-64 vocal strip-plug-in, een multiprocessor die is toegespitst op zang met Saturation (zowel in- en uitgang), de-esser, doubler, compander, tube equalizer en delay. De PX-64 percussion strip-plug-in is natuurlijk voor slagwerk en percussie. Hij heeft ook 2x Saturation, Vintage eq, compressor, expander en delay en een transient shaper. Naast de hierboven genoemde instrumenten uit Essential en Studio vind je in Sonar X1 Producer ook Dimension Pro, True Pianos, Session Drummer 3, Guitar Rig 4 LE en de convolutiereverb Perfect Space.

Sonar is natuurlijk volledig compatibel met 64-bits Windows-versies. Sonar kan ook overweg met bestanden in het Propellerhead rex-indeling en is daarmee volgens de producent de eerste applicatie die deze bestanden in een volledige 64-bits pad kan verwerken.

In de volgende editie van Interface volgt een test van X1.

www.rolandce.com - www.cakewalk.com
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com