aanmelden
Pro Tools 9 is uit
Nu voor alle audio-interfaces
Merknieuws 22-12-2010 23:38
Versie 9 van Pro Tools kun je gerust zien als het begin van een nieuw tijdperk. Tot nu toe werkte Pro Tools alleen met de eigen hardware, maar vanaf versie negen kun je met elke audio-interface, of zelfs ingebouwde soundchips aan de slag, zolang deze maar core audio of asio ondersteunen.De kopieerbeveiliging werkt nu met de nieuwe iLok dongle. Pro Tools 9 brengt een verbeterde workflow doordat je het programma geheel kunt aanpassen aan jouw manier van werken. Het maximale aantal audiotracks en bussen is vergroot, dankzij het Eucon protocol worden nu ook Euphonics control surfaces ondersteund en Automatic Delay Compensation zorgt voor een perfecte timing en faseverhoudingen tussen de sporen. Verder zijn de functies uit de voorheen apart aan te schaffen DV Toolkit 2 en Complete Production Toolkit standaard aanwezig in Pro Tools 9. Dat betekent im- en export van aaf en omf, mp3-export en diverse timecode- en synchronisatie-features. En als gebruiker van Pro Tools 9 kun je nog diverse functies van de HD-versie benutten en bestanden uitwisselen dankzij het pakket Complete Production Toolkit 2. Pro Tools 9 is ook beschikbaar voor Pro Tools HD-systemen, maar daarvoor heb je natuurlijk wel de speciale Avid hardware nodig.

Enige tijd geleden bracht Avid ook drie nieuwe HD interfaces uit: de HD IO, die soepel ingesteld kan worden in configuraties als 16x16 analoog, 16x16 digitaal of 8x8x8 analoog en digitaal; de zeer complete HD Omni, voor wie eenvoudig, maar zonder concessies wil opnemen; de HD Madi, voor wie veel audio moet tegelijk streamen in diverse audioformaten en resoluties.

Avid komt tevens met drie betaalbare pakketten voor de instappers die meteen goed willen beginnen. Alle drie de pakketen bevatten Pro Tools SE software. Met de Avid KeyStudio krijg je een M-Audio KeyStudio masterkeyboard, voorzien van usb en 49 toetsen en een M-Audio Micro usb-audio-interface. Met de Avid Recording Studio krijg je een M-Audio Fast Track audio-interface, goed om gitaar, mic en instrument in 24-bit/48kHz op te nemen. De Avid Vocal Studio bevat een M-Audio Producer USB microfoon; de makkelijkste manier om stemmen op te nemen, zowel voor zang als voor podcast.

Avid Technology, benelux.channel.sales@avid.com. www.avid.com
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com