aanmelden
Musikmesse Frankfurt: verslag dag 1
Yamaha Mox gepresenteerd - inclusief videoreportage
Merknieuws 06-04-2011 20:04
Een paar stappen op de beursvloer en het aloude Musikmessegevoel is terug: we hebben meer tijd nodig. Meer tijd om al het nieuws, al die stands en al die productdemo's in ons op te nemen. Voor we het wisten waren we al uren kwijt in het Yamaha-paviljoen en op de grote Roland-stand. Eerste indrukken? Hier komen ze.

Yamaha MOX Synthesizer
De Yamaha MOX is de nieuwe ‘extented’ versie van de MO en biedt 64 noten en 16 multi-parts met AWM2 toonopwekking. Er zijn 18 filtertypes en een berg aan effecten om uit te kiezen, inclusief een vocoder. De sequencer telt 16 sporen, het arpeggiator laat je kiezen uit 6.720 types motieven. Het keyboard kan met vier zones omgaan. De knoppen op het paneel kunnen als midi-controller dienen om je softwaresequencer te besturen. Er zijn twee MOX’en verkrijgbaar, 61 half-gewogen toetsen voor de MOX6 en 88 graded hamertoetsen voor de MOX8.

Speciaal voor Interface liep Yamaha's onnavolgbare demonstrateur Bert Smorenburg langs de belangrijkste functies van de Mox. Bekijk hier de video.

video player

The return of... the Jupiter
Roland heeft een oude legende doen ontwaken, de Jupiter-80. Een heuse look-a-like van de Jupiter van toen. Uiteraard zijn de specificaties behoorlijk uitgebreid. De klankstructuur van de Jupiter-80 bestaat uit vier delen: solo, een vette stapeling van negen tones, de upper en de lower die elke bestaan uit een stapeling van vier tones en een percussiedeel. Natuurlijk speelt de Super Natural technologie een grote rol in de klankgeneratie. De Tone Blender stuurt alle klanklagen op diverse manieren aan, beïnvloed door veel controleparameters. Daardoor functioneert de Jupiter-80 bijzonder goed in de klassieke instrumentarticulatie, wanneer je op zoek bent naar subtiele klanken. 
www.rolandce.com
 

Tussen de vele nieuwe producten op de Messe troffen we ook het volgende aan van de firma PreSonus, op overtuigende wijze gedemonstreerd door een heuse bluesband uit PreSonus' hometown Baton Rouge in Louisiana.
 

PreSonus StudioLive 16.0.2
Na de StudioLive 24.4.2 en de 16.4.2 richt PreSonus zich op kopers met een kleiner budget en komt de firma met de StudioLive 16.0.2. De mixer heeft ook firewire en biedt dezelfde kwaliteit als de eerdergenoemde, grote broers. De besparing zit ‘m in iets minder routing- en aansluitfaciliteiten. 32-bit floating-point processing en 24-bit, 48 kHz en de acht XMAX mic preamps zorgen voor een perfecte signaalbehandeling. Wel heeft de 1602 iets dat andere PreSonus mixers niet hebben: midi in en uit. Zo kun je ‘messages uit’ van je midicontroller naar je daw versturen via firewire. De 1602 wordt ook geleverd met Capture recording software en Studio One Artist. De 1602 is tevens te besturen met een iPad met behulp van de PreSonus SL Remote app.
www.presonus.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com