aanmelden
Musikmesse Frankfurt: verslag dag 2
Nieuwe instrumenten bij Korg, videodemo Kitara
Merknieuws 07-04-2011 20:04
De redactie van Interface is op de tweede dag van de Musikmesse Frankfurt lang bij Korg blijven hangen. Niet alleen vanwege de Kronos, maar ook voor het mooie kleine spul... We schoten een video van de Kitara en bespeelden de Nord Electro 3 met gebalanceerde toetsen. Morgen volgt een derde nieuwsbericht!

Druk was het op onze tweede Musikmesse-dag. Dankzij het stralende weer liepen er ook nog eens wat mensen een hal úit in plaats van alleen maar in, zodat we toch nog met onze neuzen overal vooraan konden staan. Zoals bij die schattige Wavedrum Mini en Monotribe van Korg!

Korg Wavedrum Mini en Monotribe
Ja, de Kronos is prachtig. Maar voor we naar die demonstratie gingen kijken bleven we hangen bij de Wavedrum Mini. De Wavedrum behoeft geen introductie meer, maar of je dat instrument nou kent of niet, check de Mini-versie. Je hebt batterij power en je kunt er een hoofdtelefoon inpluggen maar er zit ook een speakertje in, dus meteen beginnen maar.
Het mooiste aan het instrument is echter de sensor clip die je in de Wavedrum Mini plugt. Vervolgens is de plaats waar je hem vastklemt deel van je instrument. Je kunt dus twee geluiden tegelijk produceren, op de Mini zelf, en in ons geval gewoon op het tafeltje waarop de Mini was geplaatst. Dat werd me een mooi instrument! In de Wavedrum Mini vind je 100 kant-en-klare sounds, 100 ritmepatronen om mee te spelen of om als basis te gebruiken, 10 preset audio-effecten en een loopfunctie om met jezelf mee te jammen. Aanslaggevoeligheid is vanzelfsprekend, maar die geldt ook voor het object waaraan de clip is bevestigd. Hoe verder je van de clip af speelt, maar ook hoe je het oppervlak bespeelt (open hand, vingers, vuist, noem maar op) heeft effect op het geluid. Heerlijk speelgoed, kortom.
De Monotribe is het vervolg, zo je wilt, op de Monotron. Ook batterij-aangedreven, ietsje groter, en flink wat meer knoppen. De ribbon is gebleven, en heeft zelfs drie functies. Sta je in chromatische modus, dan is er een autotunefunctie - wie eenmaal met de Monotron heeft gestoeid weet wat de waarde daarvan is. Verder moet je toch flink richting de Electribe denken als je de Monotribe wilt typeren. Je hebt een simpele drumcomputer aan boord, je kunt je loops manipuleren en je hebt hetzelfde VCF circuit onder je vingers als je in de MS-10 en MS-20 vindt. Je kunt meerdere Monotribes synchroniseren.

Hammer Action voor de Nord Electro 3 HP
Nord kondigt de Electro 3 aan, nu voorzien van gebalanceerde toetsen voor een echt pianotouché. Het toetsenbord telt ten opzichte van de vorige Electro-versie nog steeds 73 toetsen van E tot E en je kan uit vier velocity curves kiezen. En nieuwe ‘long release’-functie zal bij het spelen van het legatogedeelte zeer gewaardeerd worden. Aan effecten is er een nieuwe delay en 'n nieuwe ping-pong mode en er zijn nu vier ‘Live Locations’ om je experimenten snel te kunnen saven.

De Kitara van Misa Digital was al een buzz op de NAMM, zo schreven we in ons NAMM-verslag in Interface 146, en we zetten het ding meteen maar op de cover - gewoon omdat ie er zo lekker uitziet. Nu kun je hieronder een videootje bekijken dat we schoten op de Musikmesse van het gitaarachtige apparaat. Knoppen op de hals in plaats van snaren, en een touchscreen op de body waar normaal de snaren zitten. Wat zou jij er mee willen doen?

video player


Het is dus geen gitaar, maar de layout (nootpositie) is identiek. Noten kun je indien gewenst alleen met de linkerhand spellen en tapping is dus bijzonder eenvoudig. Op het touchscreen kunnen behalve snaren ook gekleurde objecten vertoond worden, zoals een balletje. Daarmee kun je noten spelen en allerlei effecten bedienen, zoals pitchbend, filtering (wahwah), vervorming, enzovoorts. De Kitara heeft een ingebouwde multitimbrale synthesizer, maar kan tevens via usb of een standaard midiplug andere hard- of softwaresynthesizers bespelen. Het is dus ook meteen een midicontroller. En dat niet alleen, je kunt de Kitara ook inzetten als drummachine, om je dj-controller mee te bedienen of een lichtshow.

Morgen meer van de Messe!

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com