aanmelden
Musikmesse Frankfurt: verslag dag 3
Donkere materie en ander beursnieuws van de Musikmesse, dag 3
Merknieuws 08-04-2011 20:04
De redactie van Interface brengt op deze derde dag nogmaals productnieuws van de Musikmesse Frankfurt. In de mei-editie van Interface vind je straks het volledige verslag.

Op de derde dag van de Musikmesse, die overigens de boeken in zal gaan als de warmste ooit - op het beursplein werd een temperatuur gemeten van 28 graden Celsius - kwam uw redactie onder meer een nieuwe controller van Novation tegen, en een ultiem smart apparaatje uit Engeland dat eigenlijk alles kan.

Novation Twitch
De robuuste Novation Twitch is een hardware controller bedoeld voor gebruik met Serato's dj-software Itch, maar je kunt er ook andere software mee aansturen. Opvallend zijn de twee Touchstrip controllers (met LED-verlichting) die een totaal andere bewerking en manipulatie van je tracks mogelijk maakt dan je gewend bent van hardwarecontrollers. Tweemaal acht triggerpads, een crossfader en per kanaal een effectfader maken het plaatje compleet. Met de vier performance modes (Hot Cues, Slicer, Auto Loop en Loop Roll) kun je eindeloos knippen, plakken, mixen en meer. Slicer is hiervan het opvallendst, omdat de werking ervan aan een step sequencer doet denken. Alle bewerkingen kunnen worden gedaan terwijl je track speelt en worden natuurlijk gebeatmatcht. Je kunt behalve een externe geluidsbron zoals een iPod ook een microfoon in de Twitch pluggen, mocht je de behoefte voelen om vocals toe te voegen aan je mix. Een erg compleet ding, dus. We wachten met spanning op een testexemplaar, zeker na de demo die we filmden...


Allesdoener van Dark Matter Audio
Het Britse Dark Matter Audio breng de DMA1 uit. Het is een compact computertje in broekzakformaat dat diverse muziek- en audiodoeleinden heeft, afhankelijk van de apps die erin draaien. Het kan dus een effectapparaat voor bijvoorbeeld gitaar zijn, een multitrackrecorder, een drummachine, een mp3- en mp4-player, een midi-interface, noem maar op, tot een 5.1 digitale mixer aan toe. Apps die dit alles bewerkstelligen kunnen draadloos geüpload worden via wifi en ethernet. Het touchscreen is 7 inch groot. Verder is het apparaat voorzien van drie usb-bussen, twee sp-dif- en twee analoge ingangen. De firma stelt dat de DMA1 zich onderscheidt van een hoop andere smart devices doordat het volledig is ontwikkeld met muziekmaken als uitgangspunt. Wij bekeken het apparaat in een toepassing voor gitaareffecten en -versterking en waren onder de indruk. Hier komen we zeker op terug.
 
Mipa awards 2011 zijn uitgereikt
Jaarlijks loven de magazineredacties vanuit de hele wereld, waaronder die van Interface, Musikmesse International Press Awards uit aan de beste productintroducties van het afgelopen jaar. Bij de producten die wij in Interface behandelen gingen de prijzen naar:

Synthesizer Hardware: Arturia Origin Keyboard
Stage Piano: Clavia Nord Stage 2
Keyboard Workstation: Korg Kronos
Controller Keyboard: Akai Professional SynthStation49
Software Instruments: U-he Zebra 2.5
Organ/Portable Keyboard: Yamaha Tyros4
Sound Libraries: EastWest The Dark Side
Studio Microphone: Cloud JRS-34 Ribbon Microphone
Recording Software: Avid Pro Tools 9 native
Recording Hardware: RME Fireface UFX
Mixing Desk (Project Studio): Presonus StudioLive 24.4.2
Field Recorder: Zoom H1
DAW Controller: SSL Nucleus
Audio Processor (Hardware): Universal Audio UAD-2 Satellite
Audio Processor (Software): iZotope Nectar

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com