aanmelden
Roland lanceert de Jupiter-80
Legendarische synth opnieuw geïntroduceerd
Merknieuws 13-09-2011 14:09
Met een ludieke campagne viert Roland Central Europe dat de op de Musikmesse Frankfurt aangekondigde Jupiter-80 synth vanaf nu leverbaar is. Bekijk in dit artikel video's die Roland maakte over de Jupiter-80. In de Interface van oktober lees je de test.


Als je naar de Facebook-pagina van Roland gaat en raadt welke artiesten verwerkt zijn in het gephotoshopte advertentiebeeld dat bij de lancering van de Jupiter-80 hoort, maak je kans op mooie prijzen.
Klik hier om mee te doen.

Jupiter-80 in een notendop
Roland heeft dus die oude legende Jupiter nieuw leven ingeblazen. De Jupiter-80 is een heuse lookalike van de beroemde Jupiter-8 uit de jaren tachtig, maar wel met minder knoppen. Uiteraard zijn de specificaties behoorlijk uitgebreid: 256 noten polyfonie om te beginnen. De klankstructuur van deze synth bestaat uit vier delen: Solo, een vette stapeling van negen tones; Upper en Lower, elk bestaande uit een stapeling van vier tones en Percussion. Natuurlijk speelt de Super Natural-technologie een grote rol in de klankopwekking. De Tone Blender stuurt alle klanklagen op diverse manieren aan, beïnvloed door vele controleparameters. Daardoor is de Jupiter-80 bijzonder goed bruikbaar voor de klassieke instrumentarticulatie, zeker wanneer je op zoek bent naar subtiele klanken.

Interface heeft de Jupiter-80 inmiddels op de testbank gehad en de resultaten vind je straks in de oktobereditie van Interface.

Bekijk de uitbgebreide serie Video Tutorials over het gebruik van de Jupiter-80 op het YouTube kanaal van Roland.

Of bekijk hier eerst een promotievideo van de Jupiter-80.

https://www.youtube.com/v/wMYJefb6PWI?version=3&hl=nl_NL&hd=1">name="allowFullScreen" value="true">Op de Musikmesse in Frankfurt demonstreerde Scott Tibbs de Jupiter. Bekijk hier zijn demo.

Specificaties Jupiter-80
- toetsenbord: 76 aanslaggevoelige toetsen en channel aftertouch
- maximale polyfonie: 256-stemmig
- onderdelen: 4 (Upper, Lower, Solo, percussie)
- registraties: 256
- live sets: 2560
- USB-speler/recorder: 1 stereo spoor
- bestandsformaat: WAV, AIFF, MP3
- opname in WAV formaat
- grafische weergave: 800 x 480 dots touchscreen
- afmetingen: 1231 x 439 x 140 mm (HxBxD)
- gewicht: 17.7 kg

Download hier de handleiding van de Jupiter-80.

Nog meer weten? De site van Roland Central Europe biedt je een wagonlading informatie. Klik hier.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com