aanmelden
Avid brengt Pro Tools 10 en Pro Tools|HDX uit
Bitmapping behoort tot het verleden
Merknieuws 17-12-2011 18:01
Avid houdt de vaart erin en komt met versie 10 van de Pro Tools software. Ook versie 10 werkt met alle audio-interfaces, maar is vooral ontworpen voor gebruik met HDX, de nieuwe naam die voor de bijbehorende hardware wordt gebruikt.

Met HDX belooft Avid vijf keer meer rekenkracht per dsp-kaart, vier keer zoveel tracks plus twee keer zoveel in- en outputs ten opzicht van de HD Accel-voorganger. Maximaal 64 i/o per kaart en tot 256 audiotracks gelijktijdig afspeelbaar. Je kunt tot drie Pro Tools|HDX-kaarten tegelijk gebruiken; dit geeft je in totaal 768 playbacktracks!

Dankzij de nieuwe audio-engine, die nu met 32-bit floating point werkt, is de headroom gigantisch toegenomen en behoort bitmapping tot het verleden. Complete sessies kunnen nu in ram worden geladen, zodat de prestaties niet meer afhankelijk zijn van de gebruikte harde schijven. Daardoor is de werksnelheid van ProTools 10 gigantisch toegenomen. Realtime crossfades zijn bijvoorbeeld geen enkel probleem meer, en je kunt gewoon audio met verschillende samplerates, bestandstypes en bitlengte combineren in één sessie.

Met Pro Tools 10 wordt tevens een nieuwe plug-instandaard geïntroduceerd: aax (Avid Audio Extension). Aax, dat enkel in Pro Tools 10 werkt, maakt gebruik van de computer-cpu of de HDX dsp-kaarten en is vooral bedoeld om de uitwisselbaarheid van projecten tussen native- en dsp-gebaseerde systemen te verbeteren. Aax zou ook eenvoudiger te programmeren zijn, volgens Avid. Nieuw in Pro Tools is Clip Gain, waarmee het volume van regions (de Clip) onafhankelijk wordt van de faderstand in de mixer.

Ook nieuw is de Avid Channel Strip plug-in, afkomstig uit de Euphonics System 5 mixer.

www.avid.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com