aanmelden
Studio One wordt Studio One 2
Melodyne geïntegreerd in daw van Presonus
Merknieuws 02-12-2011 07:12
Presonus komt met de tweede versie van Studio One. Deze daw (zie Interface 137) heeft als kenmerk dat hij heel overzichtelijk opgezet is. Dus geen ‘doolhofmenu’s’ of eindeloze opstapelingen van vensters en extra editschermpjes op je desktop. Er zijn maar liefst honderd nieuwe functies en verbeteringen in deze versie 2 toegevoegd.

De meest spectaculaire nieuwe functie in Studio One 2 is de integratie van de bekende Melodyne toonhoogtecorrectie-editor. Dus niet als losse plug-in, maar echt geïntegreerd in de daw, zodat je in je vertrouwde omgeving kunt blijven werken zonder im- en exporteren van audio of de noodzaak om tracks te renderen. Dankzij de nieuwe transientdetector kun je met een muisklik audio quantizen of grooves extracten, om die vervolgens op je eigen beats toe te passen.

Multitrack comping is nu ook mogelijk inclusief automatische crossfades en je kunt meerdere midisporen tegelijk editen. Voor een beter overzicht over je projecten zijn foldertracks toegevoegd, en om de juiste instrumenten, effecten en klanken snel te kunnen vinden is de browser/zoekfunctie sterk verbeterd.

Ook de collectie plug-ins is uitgebreid. Voor de gitarist is er bijvoorbeeld de Ampire XT met nieuwe versterker- en effectmodellen en een nieuwe speakerkast-modelingsectie. OpenAir is een nieuwe convolutiegalm waarvoor je met behulp van IR Maker zelf je eigen impulse responses kunt opnemen. In de Project page vind je de mastering tools, waaronder ddp-export, pq-editing en de samplerate converter.

Er zijn drie versies van Studio One 2 verkrijgbaar: Artist, Producer en Professional, afhankelijk van je behoefte en financiële draagkracht. Voor de gebruikers van StudioLive 16.4.2 en 16.0.2 digitale mixers brengt Presonus de Universal Control 1.5.2 uit, een update van drivers en controlsoftware die de compatibiliteit met de FireStudio interfaces verbetert. Op de 16.4.2 krijg je onder meer zes 31-bands grafische eq’s op de aux-bussen en outputdelays. De 16.0 wordt met deze update compatibel met de iPad StudioLive Remote Control software.

www.hyperactive.nl

www.presonus.com

https://studioone.presonus.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com