aanmelden
Firebird X: de nieuwe hightechgitaar van Gibson
Tot de nok gevuld met effecten
Merknieuws 30-11-2011 16:34
De Firebird X van Gibson is een solid body-gitaar die vol zit met elektronica. De gitaar heeft drie elementen met in totaal zes spoelen die in elke denkbare combinatie geschakeld kunnen worden. De Firebird X is voorzien van Robot Tuners en kan zichzelf dus automatisch stemmen.

De interne audio-engine, Pure Analog genaamd, maakt gebruik van een Freescale processor, die we ook tegenkomen in Pro Tools hardwaresystemen. De Firebird X maakt geen gebruik van modeling; het bronsignaal is het analoge signaal uit de elementen. De Goldtone FX effectprocessor biedt twee soorten effecten: aan de ene kant buizenvervorming met compressie en eq, en aan de andere kant tape-effecten, modulation, echoplex en reverb (waaronder ook chorus, tremolo, phaser, vibrato en flanger vallen).

Voor de Firebird X zijn drie accessoires beschikbaar die eigenlijk onmisbaar zijn. Een 2x2 usb-audio-interface, een continue-pedaal en een floorboard met negen drukknoppen. Ze kunnen met elkaar communiceren via bluetooth en de bijbehorende software-editor voor Mac en Windows maakt het programmeren kinderlijk eenvoudig. Alle programma’s en instellingen worden in de gitaar bewaard, zodat de hightechgitaar volledig autonoom kan functioneren. De Firebird X wordt geleverd met Native Instruments Guitar Rig 4 Pro en Ableton Live Lite 8. Als je geïnteresseerd bent moet je snel zijn, want het betreft een limited edition van 1.800 exemplaren.

Onze collega's van Gitarist schoten een video van de Firebird X. Ook Jan Akkerman kwam langs om de gitaar te testen.

https://www.youtube.com/v/O7v8E_OKt8s?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">

www.gibson.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com