aanmelden
NAMM Show 2012: nieuws van Mackie, Clavia, Arturia, Moog en Akai
Opmerkelijke producten op de beurs in Anaheim
Merknieuws 18-01-2012 11:27
De NAMM Show in L.A. is vandaag begonnen met de preview day voor de pers. Het gonsde al van de geruchten, maar nu hebben we werkelijk de eerste spullen kunnen aanschouwen: een iPad-gestuurde mixer van Mackie, de Nord Drum, een nieuwe analoge synth van Arturia, de Moog Music Minitaur en een nieuwe Akai MPC.

Mackie DL1608 mixer

De DL1608 van Mackie is een zeer compact digitale mixer voorzien van zestien Onyx mic preamps en 24 bit Cirrus Logic ad/da converters. Hij bevat zes aux sends voor monitor mixes, een 4-bands eq, gate en compressie op elke ingang, een 31-bands eq en compressor/limiter op de stereo uitgang, plus nog een globale reverb en delay. Het bijzondere zit ‘m in de mixerbesturing, hij gebruikt namelijk een iPad als controlepaneel. Dankzij de wireless technologie kun je de mixer op afstand besturen en daarvoor kun je zelfs tot tien iPads tegelijk gebruiken. Je kunt de iPad ook gebruiken om de mix op te nemen en deze onmiddellijk op internet te publiceren.

www.mackie.com

 

Clavia Nord Drum synth

Met een kreet als ‘the drums of the future come from the past’ kondigt het Zweedse Clavia de Nord Drum Virtual Analog Drum Synthesizer aan, een vierkanaals drumsynthesizer in een compacte desktopbehuizing. De Nord Drum maakt geen gebruik van sampling maar van een mix van (complexe) analoge golfvormen en diverse gekleurde ruisen bewerkt door filters. Via vier triggers ingangen kun je drumpads aansluiten. De Nord Drum is voorzien van midi in en uit.
www.norddrum.com

Arturia MiniBrute synth

Klein van buiten maar groot van binnen, dat lijkt het uitgangspunt bij de MiniBrute, de nieuwe veelbelovende synth van Arturia. De MiniBrute is een puur analoge, monofone synthesizer in compact formaat, voorzien van een twee-octaafs toetsenbord. Er is één oscillator met sub, waarvan alle vier golfvormen tegelijk via een mixer hoorbaar zijn. Verder twee uitgebreide lfo’s, twee vca’s en diverse routingfaciliteiten. Functies als Ultrasaw, Metalizer of Brute Factor brengen extra kracht in het geluid. Een arpeggiator ontbreekt niet en dankzij de control voltage access aan de achterkant voor de vco, vcf, vca en gate, plus nog een audio ingang, is de MiniBrute semimodulair te noemen. Naast midi in/uit heeft hij tevens een usb aansluiting.
www.arturia.com

Moog Music Minitaur

Van Moog komt een nieuwe monofone, honderd procent analoge bassline synthesizer in een compact desktopformaat. De Minitaur is sterk gebaseerd op het elektronicadesign van de Taurus 3 bass synthesizer en volgt het knob-per-function principe. Er zijn twee vco’s à la Taurus die via vca’s gemixt worden. De Moog ladder filter vcf heeft een voltage controlled resonance. Er zijn twee envelope generators ADSR om de vcf en de vca te moduleren en een midi synchroniseerbare lfo. Aan de achterkant van de behoorlijk stevige behuizing vind je alle aansluitingen zoals control voltage ingangen voor pitch, filter, volume en gate, wat handig is om bijvoorbeeld Moogerfoogers aan te sluiten, en verder ook een midi in en een usb/midi interface connector. Niet te vergeten is de ingang om een extern signaal door de vcf en vca te bewerken.
www.moogmusic.com

Akai MPC Renaissance, Studio en Software

De legendarische MPC groovebakserie maakt zijn rentrée bij Akai, in drie smaken zelfs.

De Akai MPC Renaissance is een hardwaremodule in de oude traditie met zestien verlichte pads, met acht padbanken, zestien Q/Link controls en een lcd scherm. De Vintage Mode functie laat je geluid klinken zoals op de MPC3000, MPC60 en meer. De aansluitingen zijn twee xlr-combo’s en een draaitafelingang. Tevens is de Renaissance een vierkanaals usb interface en is hij voorzien van twee usb hub poorten, alsmede van een s/p-dif in-uit. Qua midi is de Renaissance koning, met twee midi in en vier midi uit. De MPC Renaissance functioneert stand-alone of in combinatie met je eigen daw via de meegeleverde MPC Software.

De MPC Studio is een ultradunne usb controller die de manier van werken en het gevoel van de MPC naar je computer brengt. Er zijn dus zestien pads, een handvol knopjes en zelfs een lcd scherm, zodat je niet constant naar je computerscherm hoeft te staren. Uiteraard werkt de MPC Studio met de meegeleverd MPC Software.

Die MPC Software voor Mac of Windows biedt 64 track sequencing en zes GB aan originele MPC 3000 sounds. De MPC Software werkt zowel stand-alone als geïntegreerd in je eigen daw als vst-au of rtas plug-in en ondersteunt alle sample- en sequenceformaten uit alle MPC’s ooit verschenen.

De iPad muzikant is niet door Akai vergeten want er verschijnt ook een controller specifiek voor de iPad onder de naam MPC Fly.

www.akaiprompc.com 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com