aanmelden
Hardwell Tips & Tricks ADE Next 2014 Interface Magazine Room
Video's van Hardwell's workshop op Amsterdam Dance Event verslag
xtra 28-11-2014 09:11
Het liep storm op 18 oktober in de Interface Magazine Room tijdens ADE Next in Felix Meritis: Hardwell! Na de voorafgaande avond voor de tweede keer op rij door DJ Mag te zijn verkozen tot ís werelds beste dj, verzorgde hij voor Interface een workshop. In Interface 184, december 2014, vind je een uitgebreid verslag, boordevol tips & tricks van Hardwell, besproken vanuit zijn nieuwe single Young Again. Hier op Interface.nl en in onze Digitale Edities vind je videofootage van de bijna twee uur durende workshop.

Hardwell is het pseudoniem van Robbert van de Corput (1988). Hij verzorgde een bijna twee uur durende workshop onder de titel In-depth Workshop on Production. De opzet was simpel: Hardwell opende een leeg project in zijn favoriete daw Logic 9 en werd vervolgens geïnterviewd door Menno de Boer van Radio 538. Deze moedigde het publiek aan niet terughoudend te zijn en zodoende ontstond er een Q&A, waarbij Hardwell onvermoeibaar en uiterst welwillend de talloze vragen uit het publiek beantwoordde.

Ronduit poppy
Eerste thema is Young Again, de nieuwe single die hij produceerde met zanger-componist Chris Young. De sound en structuur van deze track wijken nogal af van Hardwell’s andere werk. Het is een full vocal track met een ronduit poppy karakter. ‘Tegen de verveling’, meldt Hardwell. ‘Het stuk is gebaseerd op een gitaartrack die ik kreeg van Chris Young. De invloed van Chris Young bij de verdere productie was sowieso erg groot. Er werd veel via Skype gediscussieerd.’ 


Hieronder vind je 5 video's met delen uit zijn in-depth workshop. 

Pt.1: Introduction

 

Pt.2: Analog vs Digital - Limiters - Compressors - Mastering


Pt.3: Sidechaining

Sidechaining was een belangrijk onderwerp in zijn workshop. Om te laten zien hoe hij sidechaining toepast, start Hardwell Trackspacer van Wavesfactory en zet hij hiermee een simpele baslijn in een oogwenk om in een bijzonder vette groove. Ook laat hij de software Noveltech Character los op een synthsound, waarmee hij een vrij standaard geluid voorziet van een instant Hardwell-signatuur; een superdirecte sound met een rijke boventonenstructuur.

Nog een tip van de Hardwell-sluier: wanneer je een individuele baslijn en subbaslijn gebruikt, laat dan meer sidechain los op de subbaslijn. De baslijn is dan degene die je in feite hoort en de subbaslijn zorgt voor de feel.

 

Pt.4: White noise and reverb


 

Pt.5: Drums and cutting up loops


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com