Videoreview van de PWM Malevolent semimodulaire analoge synthesizer

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 03-03-2022 14:09

De eerste synthesizer van het Engelse PWM heet Malevolent. Dat geeft te denken, want het is Engels voor boosaardig. Hoe klinkt dat? De test van de Modwave is te vinden in Interface 250, april-mei 2022, die 17 maart verschijnt. De videoreview kan je in dit artikel bekijken. Het is de vijfde video van het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

Dit is een Interface Xtra artikel bij de test in Interface 250 (april-mei  2022)vanaf 18 maart 2022 in winkel. Of bestel ’m vanaf 17 maart bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

 

Malevolent, het eerste product van PWM, is een monofone, semimodulaire analoge synthesizer. Het uiterlijk is lekker retro met een zwarte kunststof behuizing, voorzien van groene accenten en afneembare zijpanelen, waarvoor accessoires uit gaan komen zoals 19” rackrails. De synthesizer heeft een aanslaggevoelig keyboard met 32 minitoetsen, en op de bovenzijde zitten alle draaiknoppen en cv-connecties. Er zijn geen geheugens of presets: het is een puur analoge synthesizer die je instelt met de knoppen, en daarvan zijn er plenty. 

Stefan Robbers vertelt alles over de Malevolent in deze video van ruim 17 minuten! 

 

  • prijs incl: € 579,-
  • distributie: Hyperactive Benelux
  • internet: 1pwm.com

Paul Whittington
PWM is het geesteskind van Engelsman Paul Whittington. PW dus, en de M staat voor Music. Hij werkte meer dan twintig jaar voor diverse bedrijven in de muziekindustrie en omschrijft zichzelf ook wel als ‘the guy in the garage’.

Gearjunkies
Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

Check Gearjunkies.com!  

zoeken
zoeken