Review van de nieuwe Ableton Push in Interface 258, augustus-september 2023

En nog veel meer in deze editie, waaronder een interview met Afrojack!

xtra 13-07-2023 12:11

Ableton heeft een nieuwe Push gelanceerd. Onze test laat zien dat de standalone versie een serieuze workstation/sampler met opnamemogelijkheden is. Daarnaast testen we nog 10 nieuwe producten in de nieuwe editie van Interface: audio-interfaces, plugins, preamps, een stagekeyboard, een field recorder en de Logic versie voor iPad. We spreken uitgebreid met Afrojack over zijn nieuwe Wall Recordings complex in België en over zijn productiemethoden. Ook een interview met synth-ontwikkelaar Vlad Kreimer. We spraken hem op Superbooth 23, waarvan verslag! Verder: Mix Masterclass ‘Equalize de mix’ en de Yamaha 02R als gamechanger. Plus als altijd de beste gratis software & sounds geselecteerd!

Dit is een Interface Xtra artikel bij de feature in Interface 258 (aug-sept 2023). Bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten.

DE NIEUWE ABLETON PUSH GETEST
Op 23 mei publiceerden we op Interface.nl het nieuws dat Ableton na jaren een nieuwe Push lanceerde. De opvolger van de Push 2 is er in twee varianten: de Push zoals we hem kennen − een midi-verlengstuk van Ableton Live − en de Push als volledig zelfstandig werkend apparaat. Lees hier dat nieuwsbericht, inclusief demovideo's

In Interface 258, die vandaag van de drukpers rolt, 13 juli 2023, publiceren we onze uitgebreide review. 

Uit die review door Sascha Meijer: 'Om de Push zelfstandig te kunnen laten werken heeft Ableton een versie gemaakt met een Intel Core i3 processor, 8GB ram, een 256GB ssd en een batterij waarmee je tweeënhalf uur kunt werken. Deze standalone versie hebben we voor onze test gebruikt.
'De ingebouwde computerhardware is niet de enige nieuwe technologie die in de verse Push verstopt zit, Ableton heeft flink uitgepakt: de pads zijn volledig vernieuwd, nog gevoeliger en volledig mpe-compatibel. Verder is er een ingebouwde audio-interface met twee instrument-inputs, hoofdtelefoonaansluiting en zelfs adat-in en -uit. Behalve audio in- en outputs zijn er ook midi-in en -uitgangen (wel in mini-jack-vorm, verloopstukjes niet meegeleverd) en twee cv-uitgangen waarmee je, met behulp van een stereosplitter, vier cv-signalen kunt uitsturen. Effectief gezien is de standalone Push dus niet meer simpelweg een midicontroller of zelfs een soort Ableton-only computer, maar een serieuze workstation/sampler met opnamemogelijkheden.'

De test neemt al die aspecten onder de loep en bespreekt ook of het voor jouw doeleinden zinvol is de standalone versie aan te schaffen of dat je met wat jij met de Push wilt doen ook kan volstaan met de klassieke, maar ook sterk standaard versie.

De Push is alleen via Ableton zelf verkrijgbaar.

Ableton heeft op haar site een enorme reeks video's geplaatst waarin het gebruik wordt toegelicht. Klik hierBestel deze editie Interface bij ons via Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten. 

 

EXCLUSIEF INTERVIEW AFROJACK
Onder de klinkende naam Afrojack is Nick van de Wall al zo’n vijftien jaar een van de belangrijkste dj-producers wereldwijd. In 2020 kocht hij domein Markgraaf in Kalmthout. Daar heeft hij nu het prachtige Wall studiocomplex gebouwd. Paul Tingen bezocht hem op het zeven hectare grote landgoed en hij vroeg natuurlijk van alles over dat indrukwekkende nieuwe studiocomplex maar zeker ook over zijn productiemethoden. 

EN VERDER IN DEZE NIEUWE INTERFACE

TESTS
Toontrack EZKeys 2 pianoplugin
Neumann MT 48  audio-interface
Arturia LX-24 reverbplugin
Yamaha CK61 stagekeyboard
Apple Logic Pro iPad digital audio workstation
Zoom M4 MicTrak fieldrecorder
Sontec MES-432D9 en Pulsar 8200 parametrische eq-plugins
Cranborne Audio Carnaby Harmonic EQ
Cherry Audio Novachord en Solovox plugin-instruments
Audient EVO SP8 adat-preamp

INTERVIEW
Vlad Kreimer Soma Laboratories

WORKSHOP
Mix Masterclass deel 1 Equalize de mix

ACHTERGRONDEN
Gamechangers deel 8 Yamaha 02R
Superbooth 2023 beursverslag

Elders op Interface.nl kan je het artikel 'Interface Xtra 258, augustus/september 2023' vinden met allerlei extra's bij de artikelen in het blad: video's bij de nieuwsitems, audio, video en handleidingen bij de producttests en demoversies van geteste software. 

Ook op Interface.nl vandaag gepubliceerd: 'Interface Freeware 258: de beste gratis software & sounds', geselecteerd door de redactie van Interface, met deze keer onder meer Place It, Kitton 2 en AI Bass Mini. 

Veel plezier met deze nieuwe editie van Interface!  

 

zoeken
zoeken