aanmelden
Freeware 166: Podolski, Noisebud Filter, Phutura
De beste software & sounds maart 2013
freeware 01-03-2013 20:02
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website. Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder.

U-he Podolski

Van sommige plug-inontwikkelaars is eigenlijk elk product wel de moeite waard. Dat geldt absoluut voor Urs Heckmann van U-he, die met Ace, Zebra en Diva een aantal echte topsynths in het repertoire heeft. Podolski is natuurlijk ietsje simpeler, maar het heeft wel die typisch zijdeachtige, warme, gedetailleerde sound die alle U-he-producten kenmerkt. Er is maar één oscillator, maar die levert dankzij WaveWarp- en Phase-knoppen verassend veel klankkleuren. Het filter blijft gelukkig ook bij hoge resonantiewaarden erg mooi klinken, en met de Click-knop kun je de attack flink opfokken. Echt geweldig is de ingebouwde arpeggiator, die op een heel eenvoudige manier enorm veel instelopties biedt. In de presets wordt de arpeggiator vaak gebruikt voor enorm swingende ritmes. Podolski is geen scheurbeest, maar wel een fijne synth voor alle stijlen.

Download Windows vst plug-in

Download Mac vst/au plug-in

Noisebud Filter

Noisebud Filter bevat vier parallel geschakelde resonerende filters. Voor elk filter kun je kiezen tussen lp, hp, bp en br (band reject). Daarmee kun je een sound in feite opnieuw opbouwen uit vier verschillende gefilterde versies. Het grappige is dat je ook meerder filtertypes per band kunt activeren, wat tot allerlei onvoorspelbare en complexe variaties leidt. Een statisch filter is echter wat saai, en daarom zijn er drie lfo’s om de frequenties te moduleren. Eentje is gekoppeld aan het tempo, een is een standaard lfo en een kan extreem langzaam draaien (sloFO). De lfo’s hebben zeven golfvormen en een functie om het tempo ietwat onvoorspelbaar te maken. Alle parameters zijn natuurlijk te automatiseren, dus je kunt met Noisebud Filter enorm veel beweging in je sounds aanbrengen; van heel langzaam tot razendsnel en chaotisch. Verassend en inspirerend.

Download Windows vst plug-in

Phuturetone Phutura

In Analogica werd onlangs de Roland Alpha Juno besproken, een synthesizer die ik zelf ook ooit in bezit had. Omdat hij deels digitaal is, zijn de bassen lekker punchy, liggen de pads en brass-sounds lekker in de mix zonder meteen de hele boel dicht te vlokken, en klinken de andere sounds lekker fris en tintelend. Gelukkig gaat dat allemaal ook op voor deze Phutura, een Alpha Juno-imitatie. Veel van de originele presets zitten erin en ze klinken ook heel erg naar het origineel. Uiteraard vind je talloze variaties op de beruchte zwiepende hooversound, de ijle strijkers en de punchy synthbrass. Dankzij de ingebouwde portamento en de optie om de envelope naar de toonhoogte van de oscillatoren te sturen zijn ook allerlei freaky sounds mogelijk.

Download Windows vst plug-in synth

GRATIS SAMPLES

The Total Composure Orchestra is een collectie orchestral sounds voor NI Kontakt. Hierin zitten vijf koperblazers, clavichord, vleugel en marimba, diverse percussie-instrumenten, vier strijkers en zeven houtblazers. Ze zijn helaas niet geloopt.

• Reason-gebruikers komen aan hun trekken met Phuturetone’s refills van virtueel-analoge emulaties van Roland TB-303, TR-808 en TR-909.

Equinoxsounds heeft diverse gratis construction kits (als wav/rex/aiff-bestanden) met samples en loops in stijlen als hiphop, trance en techno.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com