aanmelden
Interface Freeware 173; Nebula, Swatches en Arex
De beste software & sounds november 2013
freeware 25-10-2013 11:12
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website. Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder
  • Applied Acoustics Swatches 

Als fabrikant moet je altijd zorgen dat de consument eenvoudig kennis kan maken met je producten. Bij muzieksoftware gebeurt dat steeds vaker met een gratis player en een selectie sounds uit het productassortiment. Dat is een prettige ontwikkeling, want  je krijgt zo als consument een mooie gratis plug-in in de schoot geworpen. Applied Acoustics probeert je te verleiden met Swatches inclusief de AAS Player met daarin maar liefst 104 klanken van Ultra Analog, String Studio en Chromaphone. De klankencollectie wordt nog  regelmatig uitgebreid. Een groot deel bestaat uit synthsounds, maar we komen ook percussieklanken en allerlei fraaie effecten tegen. Er valt behalve het volume niets zelf in te stellen, maar dat mag je ook niet verwachten. Het is gewoon een mooi cadeautje van Applied waardoor je mogelijk geïnteresseerd raakt in hun producten. Een ‘teaser’ heet dat ook wel. Je moet alleen even je emailadres achterlaten op de site.

Download Windows/Mac, vst/au plug-in

  • Acustica Nebula 3 Free 

De meesten van jullie kennen waarschijnlijk het fenomeen convolutiegalm wel; met een soort audio vingerafdruk van een bepaalde ruimte of een galmapparaat kan in een plug-in die galm digitaal worden nagemaakt. Maar als dat met galm kan dan kan het natuurlijk ook met allerlei hardware; flangers, pre-amps, taperecorders etc. Nebula 3 gebruikt de vingerafdrukken van die apparaten om de klank na te maken met behulp van convolutie. Het aantal libraries voor deze ‘free’ versie is natuurlijk beperkt vergeleken met de commerciële versie, maar er zit veel moois tussen. Ik vind met name de filters, de flanger, en vooral de prachtige PolyPhaser heel geslaagd. De eq’s, compressors en pre-amps zijn wat subtieler en er valt vaak ook niet veel aan in te stellen. Dat is overigens een van de nadelen van het hele convolutie concept. Gelukkig kun je wel via midi de parameters automatiseren.

Download Windows/Mac, vst/au plug-in


  • Bayan Arex 2011

Een drummachine lijkt in deze tijd van duizenden drumsounds en drumloops een achterhaald idee, maar er zijn er een aantal met zeer karakteristieke en muzikaal bruikbare sounds. Dat geldt bijvoorbeeld voor de RX drumcomputers van Yamaha. De sounds van de Yamaha RX11 vind je terug in deze vst plug-in. De basdrum is lekker ‘smacky’ met veel body en weinig midden, de snare lekker log met veel mid en mooie metalige snaren, de hihat is mooi gedefinieerd en zelfs de bekkens zijn bruikbaar. Niet overdonderend hip of super hifi maar wel power met een rauw randje. Jammer genoeg kun je er niet in programmeren, maar je krijgt er wel een hoop prima midi drumfiles bij. De noottoewijzing wijkt af van de GM standaard maar dat is te veranderen. Enne… niet vergeten eerst de volumefader open te zetten!

Download Windows vst instrument

Gratis samples

#  Loophunter heeft vier pakketten met 16 bit wavebestanden, vaak in de vorm van Construction kits. Het gaat om effecten, drumloops e en electronic musicloops. Meer dan 2,5 GB aan grotendeels fraaie sounds!

# Bij Cinematique-Instruments kun je diverse sounds vinden voor NI Kontakt 4 of hoger als promotie voor hun producten. Het gaat om Gecko, Junk Drums, Fabrique en een Guiro.

# Nog meer sounds voor Kontakt zijn te downloaden bij Impact Soundworks. In het Trial Pack vind je 1.1 GB aan klanken met 26 Kontakt patches en 32 wav loops. Daaronder speelgoedpiano, drums, bouzouki, Keltische harp, sira, bas en mallets.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com