aanmelden
Interface Freeware 174: Resonic Player, Deep-Mono, IVGI
De beste software & sounds december 2013
freeware 29-11-2013 10:11
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website. Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder
  • Resonic Resonic Player 

We hebben allemaal enorm veel audiobestanden in diverse bestandsformaten op onze harde schijf. Veel audioprogramma’s hebben wel een audiobrowser, maar die werken vaak niet erg comfortabel of herkennen een beperkt aantal bestandsformaten. Met Resonic Player kun je razendsnel audiobestanden beluisteren en de golfvorm bekijken in de display. Er is een goede levelmeter, een transportbar met de gebruikelijke knoppen plus een loopfunctie en een optie om in elk bestand op hetzelfde punt met afspelen te beginnen; ideaal om verschillende mixen te vergelijken. Resonic Player speelt (multichannel)wav,aif, aac, mp3,ogg, wma, flac, mod,s3m en meer af. Het programma werkt razendsnel en hoewel het nog een Alfa versie is ook heel betrouwbaar. Helaas is er geen ondersteuning voor bestanden van sampleplayers e.d., maar dat staat – net als zaken als Asio support, een analyzer en decoding- geplanned voor de Pro versie.

 Download Windows Standalone software

  • Sonic XTC Deep-Mono

Een monofone synth met één oscillator, dat kan niks wezen denk je al snel. Maar dat valt enorm mee. Zo is er een goed klinkend Multi-filter met resonantie, een lekker smerige overdrive en een Doppler effect. Voor filter en vca zijn er afzonderlijke envelopes en de lfo kan syncen aan het tempo van je daw. Deep-Mono bevalt me het meest als leadsynth. Simpele fluitachtige dingen maar ook smerige penetrante leads met de overdrive flink open en lekker veel resonantie. In beide gevallen komt de portamento goed van pas en ook de delay geeft de sound extra karakter. Ook de bassen zijn mooi, mede omdat het bereik van de oscillator lekker ver doorloopt (+/- 4 octaven). Beetje overdrive, vleugje doppler en wat lfo op het filter en je krijgt een heel aardige dnB bas. Deep-Mono heeft echt personality!

 Download Windows vst plug-in instrument

  • Klanghelm IVGI

IVGI is een saturator/distortion die je op de masterbus of op individuele sporen kunt gebruiken. Je kunt daarbij kiezen voor subtiele opwarming, of met de driveknop boven de vier, voor het ruigere werk. Het leuke is dat deze plug-in –vooral als de drive niet te ver openstaat- dynamisch reageert op de input. Dat betekent dat het oorspronkelijke klankkarakter niet totaal aan gruzelementen gaat maar in essentie behouden blijft. In IVGI is kun je er voor kiezen om het laag of het hoog te benadrukken en dat werkt vooral erg goed voor het laag. En dan is er nog de Asym knop die ervoor zorgt dat het negatieve deel van de golfvorm cleaner maakt dan het positieve deel. Subtiel maar merkbaar. Ivgi werkt goed op complete mixen, drumonderdelen en is ideaal voor basgitaren.

 Download Windows vst/rtas 32/64 bit plug-in

 Download Mac vst/au/rtas 64 bit plug-in

Gratis samples

#  Waveformless heeft een hele grote collectie gratis 24 bits wavebestanden in de Free Sample Friday afdeling. Het gaat in veel gevallen om sounds uit hardware of software synths, maar ook vaak zelfopgenomen sounds.

# Luxonix heeft samples van een Cajon voor Kontakt en als SF2 bestanden. Een Cajon is een soort houten doos waarop de bespeler zit en die met de hand bespeelt wordt.

# Op de blog van Calvin Cardiod alias CL516 zijn behalve interessante artikelen en complete songs ook diverse samplepacks te vinden van o.m. de Teenage Engineering OP-1, een TR-909, Lindrum en de Oberheim DX.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com