aanmelden
Interface Freeware 182;Digital Multiply, Stylophone en SampleTank Free 3
freeware 26-09-2014 14:09
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder.

Acon Digital Multiply

Elk jaar organiseert de website kvraudio.com de Audio Developer Contest, waarbij de beste nieuwe gratis plug-ins worden uitgekozen door het publiek. Dit jaar is de winnaar Multiply, een chorusplug-in waarbij elk van de zes taps is voorzien van een phase randomizing filter, waarmee ongewenste kamfiltereffecten worden tegengegaan. De toonhoogte en het volume van elke tap kun je moduleren, dus behalve voor chorus is Multiply ook als tremolo bruikbaar. En dankzij de pre-delaysectie kun je effecten maken die meer naar delay en reverb klinken. Met de ingebouwde equalizer kun je de sound naar smaak finetunen. In de praktijk levert Multiply uitstekende effecten, van een lekker dik opgelegde wobbelende chorus tot een subtiele werveling in de boventonen of fijnzinnige stereobeelden. Met de eq kun je enkel het hoog doorlaten voor een minder dik opgelegd effect, of juist benadrukken voor een dosis lekker vette jus. En de pre-delay (maximaal 500msec.) zorgt voor mooie gemoduleerde (slapback)delays. Werkt geweldig op gitaar, synths, vocals en zelfs drums. Kortom een topper en een terechte winnaar!

Windows,Mac; au/vst/aax 32/64-bit effectplug-in

 

Superwave Synths Stylophone

We gaan terug naar 1969; David Bowie heeft zijn eerste grote internationale hit met Space Oddity. Daarin hoor je enigszins verstopt in de mix een heel apart en voor die tijd futuristisch instrument: de Stylophone, gespeeld door Rick Wakeman. Die monofone Stylophone was eigenlijk een speelgoedinstrument, maar de rauwe elektronische klank en de prachtige glissando’s die je ermee kon maken door met de speelpen (Stylus) over de opgedrukte toetsen te schuiven, zorgden voor een unieke sound. De Stylophone was ook in veel latere muziek te horen: Kraftwerk, J.M. Jarre en White Stripes gebruikten het instrument en Orbital baseerde er zelfs een complete track op Style. Een lullig instrument eigenlijk, maar een soort vroege voorbode van chiptune. Er zijn al eerder digitale versies van gemaakt, maar de vst-plug-in-versie van Superwave Synths maakt gebruik van direct uit de ingebouwde luidspreker opgenomen samples van het origineel. Het klinkt allemaal erg cheesy, maar wel met veel karakter. Je kunt er ook niks aan editen behalve de vibrato aan- of uitzetten.

Windows; vst-plug-insynth

 

IK Multimedia SampleTank 3 Free

Versie 3 van ‘sound and groove workstation’ SampleTank is uit, en IK Multimedia heeft er meteen een gratis versie van gemaakt. SampleTank 3 Free is een multitimbrale sampleplayer met 55 effecten en een uitgebreide zestienkanaals mixer. De playback engines bieden controle over de formanten, pitchshifting en timestretching en ST3 heeft tien soorten filters. In de mixer kun je vijf effecten per kanaal gebruiken plus nog vijf op de master-output. En er is ook een midifile player ingebouwd. De Free versie wordt geleverd zonder de soundlibrary van de commerciële versie, maar je krijgt er meteen Grand Piano 1 SE bij, en elke week komt er een nieuwe gratis soundset uit. Sounds voor eerdere gratis SampleTank versies kunnen helaas niet geïmporteerd worden. Jammer is ook dat de Windows-versie van ST3 Free net als de betaalde versie enkel werkt onder Windows 64-bit! Om het programma en de sounds te downloaden moet je een account aanmaken, en na installatie dien je het programma nog te registreren.

Windows, Mac; vst/au/rtas/aax plug-in en standalone sampleplayer (alleen 64-bit!)

 

 

Gratis samples


• The Beatles begonnen ermee, en sindsdien hoor je regelmatig Indiase instrumenten in westerse popmuziek. Ook tegenwoordig hoor je regelmatig sitar’s, tabla’s en andere Indiase klanken. Crypto Cypher heeft een mooie collectie gratis sounds voor Kontakt in de aanbieding. Daar zitten diverse trommels bij (waaronder tabla’s), een harmonium en stemmen. Geen sitar helaas!

 

Function Loopsheeft diverse pakketten met prima 24-bit danceloops en losse sounds. De collecties heten-House Bass & Drums, Summer Trance, Winter Tech en Sharp Sampler; in total 350MB aan sounds

 

• Inderdaad, de ukelele heeft geen geweldige reputatie, maar het is toch een leuk instrument. Audiowiesel heeft een 24-bit multilayer Kontakt instrument gemaakt van een Epiphone elektrische ukelele. Deze 1,2GB grote download bevat akkoorden en losse noten en is enkel te gebruiken met de volledige versie van Kontakt (5.3 of hoger), dus niet in de Player-versie.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com